Необичайни препоръки на дерматолозите за кожата

Носете повече грим, не пийте по осем чаши вода на ден и още странни съвети, които всъщност работят.

Дерматолозите дават най-добрите съвети за красива кожа… дори и понякога препоръките им да са крайно необичайни. Но всъщност зад много от тези трикове има добра обосновка, затова си струва да ги пробваме.

“Опитайте да измамите кожата си” – д-р Дейвид Колбърт

Въпреки че човешкият организъм е устроен така, че да работи възможно най-оптимално, понякога трябва да го надхитрим, за да получим още по-добри резултати. В случая на грижата за красотата можем да опитаме да измамим кожата си, като преди да нанесем хидратиращ продукт, втрием някакъв тип масло за лице.

Това ще позволи на крема да попие по-добре и да третира не само най-горния пласт на кожата, защото мазните молекули се абсорбират по-лесно.

“Не се стремете да пиете по 8 чаши на ден” – д-р Хауърд Мурад

Това правило е било измислено много отдавна, преди казусът да е разгледан обстойно с помощта на изследвания. И въпреки че сега има много повече информация за това колко често трябва да се хидратираме, осемте чаши на ден все още са стандарт.

Но според проучванията е много по-полезно за кожата ни да приемаме вода от храната си, като вмъкнем повече зеленчуци и варива в менюто си.

“Носете по-често грим” – д-р Майкъл Прагер

Въпреки че повечето бюти гурута заявяват, че тяхната тайна за красива кожа е минималното количество грим, според дерматолозите това не е задължително най-добрата стратегия.

Гримът, с който разполагаме днес, е много по-полезен за кожата ни от този, който се е продавал на пазара преди десетина година и вече в съставките на продуктите се включват елементи, които хидратират и предпазват кожата ни.

Лесен трик от стилистите за по-красива прическа

Затова и честото носене на грим понякога е препоръчително, особено за дамите, които живеят в големи градове със замърсен въздух, който е много по-опасен за кожата ни.

“Лекувайте пъпките с хапчета” – д-р Мариам Замони

Ако някоя неприятна пъпка ви е изненадала тази сутрин, можете да си направите лековита паста, с която да я третирате. За целта трябва да счукате на прах едно хапче аспирин и към него да добавите няколко капки вода. Поставете пастата върху пъпката и раздразнението ще изчезне значително по-бързо.