Необвързаността – какви са изгодите от нея?

Ако страдате заради факта, че сте необвързани, е време да погледнете статуса си от друга гледна точка. Гледна точка, която ви дава поводи за празнуване, а не за тъга. Ако сте необвързани това не е краят на света, дори обратното. Свободата има своите ползи и те не са никак малко. Ето само част от тях.

По-лесно е да поддържате форма

Когато се отпуснете с половинката си и започнете да си приготвяте разни вкуснотии за вечеря, сладкиши за закуска и хрупкави изкушения за пред телевизора, неминуемо фигурата се разваля. Когато обаче сте необвързани ви е много по-лесно да се стегнете, да се придържате към здравословен и балансиран хранителен режим, дори спорт.

Имате по-добър социален живот

Когато нямате гадже в момента имате толкова много време да обръщате специално внимание на любимите си хора и приятелите си, че чак се чудите какво сте правили преди това. Нормално е да се дистанцирате от приятелите си, когато сте влюбени и когато несъзнателно се стремите да отделяте повече време на любимия си човек. Когато сте свободни обаче можете да запълните пропуснатите мигове.

По-малко вероятно е да пиете

Коктейли, вино за вечеря, а защо не и нещо по-твърдо? Когато сте в компания с гадже е нормално да се поувлечете с алкохола. Но можете да се контролирате, когато сте сами.

По-добър сексуален живот

Еднообразието доскучава. Когато сте във връзка, с течение на времето либидото спада. Когато обаче сте необвързани и искате да се забавлявате, вие излъчвате притегателна сексуална енергия, която ви помага да привлечете сексуални партньори.

По-добри шансове да попаднете на страхотна нова работа

Търсите си не само гадже, но и нова работа? Шансовете да откриете страхотна такава са големи, когато сте необвързани. Много често в практиката по време на интервю интервюиращите се интересуват от семейния ви статус. Жени с дългогодишни партньори в детеродна възраст са по-малко предпочитани, колкото и ужасно да звучи това. Ако сте необвързана, шансът да ви наемат и то на позиция, за която сте мечтали, е по-голям.

Можете да се наспивате

Когато сте необвързани можете да заспивате, когато си поискате без да се съобразявате с партньора си, с неговото работно време и ангажименти. Освен това, неудобството от бутането в леглото често нарушава съня. Ако сте сами ще можете да се разположите по средата на леглото и да се наспите необезпокоявано.

По-малко финансови тревоги

Вярно е, че когато бюджетът ви е подкрепен от две страни, ще ви е някак по-спокойно. Но също така е вярно, че съществуват безброй сценарии, в които в една връзка може да се харчи безобразно за глупости, да се изпада в заеми заради единия партньор или да не може да се спести нито една стотинка. Когато сте необвързани няма да имате подобни тревоги, защото ще господствате сами над парите си.