Начин за гримиране през зимата

Гримът е неотменна част от ежедневието на жените. Той ни помага да прикрием малките недостатъци. През зимата обаче гримът изисква по-специални грижи, защото кожата става суха и чувствителна. Наталия от “Natalis Beauty” показва как да се гримираме през зимните месеци:

 

1. Първо място поставяме дневен крем за лице. През зимата е хубаво да използваме такъв, който има интензивна защита и подхранване, текстурата му е по-тежка и предпазва от резките климатични промени и минусови температури навън.

 

2. След това подготвяме устните, които често се напукват през зимата. Хубаво е да правим домашна ексфолиация, най-често смесвайки малко зехтин и кристална захар, с която премахваме мъртвите клетки и подхранваме устните.

 

3. После нанасяме фон дьо тен със средна покривност и изненада – не с матов, а с по-естествен финиш. През зимата кожата е суха, понякога се напуква, а матовият продукт би я накарал да изглежда вяла. Естествен финиш, леко покритие и здравословен вид на кожата в мрачното време навън са за предпочитане.

 

4. Хубаво е коректорът да бъде с висока покривност. В зоната под очите поставяме 2-3 точки малко по-светъл коректор с розов подтон, за да прикрием тъмните кръгове.

 

5. Време е за зоната около нослето! Ако и на вас често ви се случва то да е много зачервено през зимата, винаги се зареждайте с коректор в цвета на кожата ви, като го нанасяте отстрани на носа, малко по бузите и брадичката, и преливате добре.

 

6. Контурираме отново с кремообразен продукт.

 

7. Въпреки че е зима, не пропускайте да сложите и малко бронзираща пудра. Не прекалявайте, разбира се, все пак искаме да постигнем малко затопляне на лицето. В никакъв случай обаче не слагайте твърде много бронзант – оранжевее и изглежда странно в прекомерни количества през този сезон.

 

8. За руж изберете такъв със студен подтон. В хладното време тези нюанси кореспондират перфектно.

 

9. Запълнете веждите си с молив или със сенки за целта.

 

10. За да издържи гримът ви през целия ден, върху очите поставете основа за сенки.

 

11. След това в сгъвката на клепача нанесете лек кафяв подтон, като се спрете на такъв в студената гама.

 

12. После сложете малко сив нюанс, който да подчертае клепача още повече.

 

13. Завършете с опушена очна линия, която тази зима ще е хит, а и се прави супер лесно – използваме вместо тях сенки за очи или молив и леко преливаме към клепача, за да не бъде толкова прецизна.

 

14. Условието всички продукти по очите да бъдат матови е задължително за зимния ни грим.

 

15. Върху устните сложете малко по-силен розово-червеникав нюанс отново в студената гама.

 

16. За финал, по ваше желание можете да нанесете и мъничко фин сатениран хайлайтър по най-изпъкналите зони на лицето – то няма да се омазни ествствено при минусовите температури, затова малко здравословно сияние в студеното време ще му дойде добре.