Начина, по който подреждаме гардероба си, разрива тайни за нашия характер

Винаги сме смятали, че дрехите могат да кажат много за нас, но какво казва начинът, по който ги подреждаме?

Според стилиста Каролин Мейър, която преподава в колежа по мода в Лондон, има скрити причини зад всяка хвърлена привидно небрежно дреха, както и за всеки начин, по който прилежно сгъваме дрехите си и той издава тайни за характера ни.

Тя смяна, че има шест най-често срещани тактики, по които жените организират гардероба си, и те подсказват неща, които дори самите ние не осъзнаваме.

Подреждате дрехите си по цвят

Тази тактика е най-характерна за креативните хора, които ценят външния вид повече от практичността. Те обичат да се забавляват и да живеят миг за миг – включително за този момент, в който отворят гардероба си и пъстрите цветове оправят настроението им.

Подреждате всичко според вида му

Имате си отделна секция за полите, отделна за панталоните, купчина за ризите и друга за по-специалните дрехи. Хората, които организират гардероба си по този начин, са силно практично настроени. Те винаги измислят най-рационализирания метод да се справят с всяка задача, интелигентни са и влагат старание във всичко, което правят.

Винаги перфектно подредени дрехи

Никога не бихте оставили дрехите си да висят на стола, а мисълта да хвърлите блузата си на земята, ви отвращава. Ако това важи за вас, най-вероятно попадате сред силно организираните и стриктни хора, които обичат всичко да си е на мястото си и според реда си.

Дори и да нямате никакво време, вие никога не бихте закъснели за каквато и да е задача, обичате да се грижите за другите и винаги се целите високо в кариерата си.

Всеки моден артикул е в оригиналната си кутия

Независимо дали става въпрос за бижута, или чифт обувки, винаги ще го намерите в гардероба, точно както сте го купили. Обичате и се грижите много за дрехите си, затова и винаги се опитвате да ги поддържате чисти и подредени.

Вероятно също така виждате пазаруването като отделно преживяване, така че подреждането на нещата по същия начин ви дава същото приятно усещане, което сте имали, когато сте ги купували.

Никога нямат какво да облекат, но гардеробът им е препълнен

Тези хора купуват на посоки и не се замислят как биха съчетали дадена дреха, преди да я добавят към безкрайната си колекция. Същевременно те рядко изхвърлят нещата, които не носят и с това винаги, когато отворят гардероба си, ги посреща лавина от ненужни дрехи.

Характерното за тях е, че те са много доброжелателни и позитивни личности, но често са разсеяни. Обичат да живеят “над нещата”, както сами се изразяват, и предпочитат да не се съсредоточават върху проблемите.

Точно от разговор с тях има нужда всеки човек в момента – те ще ни накарат да забравим за неприятностите и ще ни насочат към хубавите неща.

Сменят гардероба си всеки сезон

Зимата, пролетта, лятото и есента означават смяна на цялото съдържание на гардероба. Може би това е така, защото нямате достатъчно място, но вероятно защото сте достатъчно организирани във всички аспекти на живота си. Смяната на гардероба ви всеки сезон е вашият начин да се сбогувате с предишния и да се подготвите оптимистично за следващия.

Тези хора също са организирани, но не защото толкова обичат да подреждат или защото се вманиачават по чистота, а просто защото предпочитат да не се замислят всеки път, когато им предстои излизане.