Най-критичните зодии, които провалят връзките си със своя характер

Съзнателно или не често пъти проявяваме критичност към половинките си. Когато сме градивно критични, това би подобрило отношенията ни с партньора и би допринесло за подобряване на отношенията във връзката. Когато обаче не умеем да правим разлика между градивна и разрушителна критика трябва да сме готови да посрещнем последиците от нея.

Много често приемаме половинките си за наша даденост и като такава по презумпция смятаме, че каквото и да им кажем, те няма да се обидят, ще ни разберат, ще си вземат поука. Опитът показва, че в повечето случаи става тъкмо обратното. Това, че някой ни е близък не означава автоматично, че можем да го критикуваме до безкрай, да го съдим и да се отнасяме с него като с наше притежание.

Сред зодиите се открояват 6 най-критични и осъждащи знака, които в много случаи постигат не друго, а разруха и отравяне на връзките си точно заради свръхкритичната си природа. Кои са те?

Везни

Една от най-изненадващите черти на Везните и същевременно една от най-лошите е тяхната склонност към ужасна критичност. Те го правят пасивно-агресивно, което може да влуди партньора им и да го извади извън релси. Тяхната постоянна и нарастваща с времето осъдителност може да накара и най-търпеливия човек да ги намрази и да започне да изпада в ярост всеки път, щом усети осъдителната нотка в гласа им.

Везните намекват, мрънкат, говорят какво те биха направили в дадената ситуация, дават примери, а понякога дори директно контрират партньорите си. С течение на времето Везните се интересуват все по-малко от идеите, чувствата, разсъжденията или действията на партньорите им, освен ако нещата не се случват по техния начин.

Близнаци

Понякога е невъзможно да си партньор с Близнаци. Спомнете си първата ви среща. Животът ви е бил пълна каша, Близнаците са се появили в точния момент, грабнали са ви на приключенските си криле и са ви измъкнали от кашата, карайки ви спонтанно да се влюбите в свободолюбивата им бъбрива природа. Мислели сте си, че са като пратен ангел, който ви е спасил от всичко, което ви е мъчело в миналото. Докато не идва моментът, в който постепенно, бавно и мъчително започват да ви заливат с критика, да ви съдят за всичко, което правите и казвате и да ви карат да изпитвате съмнение в собствения си характер.

С времето Близнаците започват да мразят партньора си толкова силно, че направо го презират. Той определено го разбира и усеща и то по трудния начин. Близнаците извайват връзката си и партньора си по техен вкус, докато в един момент не извадят дългия емоционален меч и не посекат душата ви на две без дори да се поколебаят.

Рак

Ако се нуждаете от огледало, за да видите собствените си грешки, че и отвъд тях, огледайте се в очите на партньора си Рак. Той без колебание ще ви ги изтъкне всичките, че даже и допълнителен бонус ще ви спретне, така че да се почувствате още по-виновни и грешни. Ако половинката ви е Рак, подгответе се да поемете главната тежест за всички вини и несъвършенства във връзката ви.

Раците са многострадални Геновеви, които ще ви го натякват изключително усърдно. Ако си позволите да не си взимате поука от неговите критики, Ракът ще ви „пробуди“ подобаващо, като ви уведоми старателно за вашето първобитно отношение към връзката ви. Може да се стигне дотам, че с думи и действия да изрази изумлението си какво изобщо прави с вас все още. Очаквайте неочакваното от Раците.

Скорпион

Под прикритието на загрижеността и мнимите опити за помощ, Скорпионите отравят връзките си толкова жестоко, че партньорите им след това изпитват огромни трудности да се доверят на някого отново. Скорпионите са маниаци на тема контрол. Те настояват всичко да се случва по техния начин. Критикуват до откат партньорите си, докато те не се предадат съвсем и не капитулират пред всемъдрия Скорпион, който знае как се случват нещата в живота и не се колебае да го изрази всячески. Когато не правите това, което искат, Скорпионите стават прекалено критични, играят мръсно, придирчиви са към всичко, което правите и казвате, дори към това, което мислите и започват да ви подбиват по всякакви начини, включително пред други хора.

Спечелване на битките със Скорпиона просто не съществува. Или трябва да се примирите с тяхното мнение, или да се оттеглите.

Дева

Един от най-критичните и осъдителни знаци е Девата. Те критикуват най-много хората, които истински обичат. Правят го с грижа и от желание за най-доброто за тях. Резултатът обаче е точно обратния – вечни конфликти, конфронтации и яростни скандали без консенсус. Ако продължавате да упорствате и не приемате мнението на Девата по всички въпроси в живота си и във връзката ви, тази зодия ще смени стратегията и ще се опита малко по малко да ви убеди в правотата си.

Склонни са дори да ви унищожат като личност и характер, само и само да постигнат онова, в което са убедени, а именно да ви „научат“ най-после да мислите правилно в тяхната посока. Бъдете готови да чуете всичките си грешки в този живот.

Овен

Ако искате да сте свидетели на постоянна семейна война, омъжете/ оженете се за Овен и ще я получите. Овните са много темпераментна зодия, която държи на своето и трудно отстъпва пред партньорите си. Овенът има свои представи за това как трябва да се случва всичко във връзката им. Те обичат, дори обожават партньорите си до момента, в който те не кривнат от правия път. Тогава се започва със същинското критикуване.

Несъзнателната цел на Овена е да доминира, а това се постига най-лесно чрез отслабване на защитните и съпротивителните сили, тоест чрез внасяне на съмнение в собствените възможности. Така Овенът втълпява на партньора си, че е грешен, неприемлив, понякога дори глупав. Уроците, които партньорът ви Овен ще ви даде са винаги в негова полза.