Навици, които ще направят кожата ви чиста и здрава бе пъпки

Понякога ни се струва, че се грижим правилно за кожата на лицето ни, но се оказва, че пропускаме едни много важни стъпки, които на пръв поглед не са нищо особено, но в действителност могат да осигурят коренна промяна и то към добро.

Днес ще ви разкрием няколко хитри навика, които трябва да придобиете, ако искате чиста и здрава кожа без пъпки и раздразнения.

Разгледайте галерията ни и вижте как бързо и лесно може да помогнете на кожата си.

Чистете екрана на телефона си – доказано е, че върху него има ужасно много бактерии, които в допир с нежната кожа на бузите, създава проблеми.

Пийте повече вода – няма нужда да казваме, че хидратацията е супер важна.

Къпете се с по-хладка вода – горещата вода води да появата на бръчки и изсушава кожата още повече.

Внимавайте с какво се храните – хранете се балансирано, избягвайте захарта и мазните храни, защото те са сред основните причинители на пъпки.

Почиствайте редовно четките си за грим – в тях се задържат много бактерии, които след това попадат директно върху кожата ви.

Обръщайте внимание на знаците – понякога кожата на лицето може да даде сигнал за някакъв друг вътрешен проблем на тялото.

Не прекалявайте с ексфолиантите – прекомерната им употреба може да постигне обратния ефект.

Къпете се веднага след тренировка – тогава порите са отворени и по-лесно ще почистите кожата си.

Слагайте крем на лицето си преди да плувате в басейн – така ще се предпазите от изсушаване и от всички химикали, сложени във водата.