Мраморен маникюр – нокти, изрисувани като естествени камъни

Разглеждайки най-известните маникюристи и бюти влогъри в Instagram, може би сте забелязали, че много споделят идеи за маникюр с натурални цветове. Те обаче не са обикновени, защото в тях се открояват ноктите, изрисувани като естествени камъни.

Тенденцията, при която ноктите се лакират така, че да приличат на мрамор, все още е актуална и харесвана от много жени. Едни избират да украсят само един нокът на ръка по този начин, има и такива, които предпочитат всички да са с този ефект.

Розов кварц, малахит, черен турмалин, аметист, тюркоаз, авантюрин. Това са едни от най-популярните кристали, чийто външен вид може успешно да бъде проектиран върху вашите нокти. Някои носят любов, други просперитет, късмет…, но вярвате в техните мистични свойства или не, нищо не ви пречи да разнообразите маникюра си като използвате така наречения мраморен ефект.

Някои световни марки вече предлагат специални серии, чиито лакове са в нежни нюд тонове. Сред тях може да бъде забелязан цветът „хималайска сол“, който наподобява нюанса на розовия кварц.

Вглеждайки се по-отблизо в мраморния маникюр, ще забележите, че той се получава чрез преливане на два или повече цвята или смесване на няколко вида гел лак.

Ето няколко варианта на нокти, наподобяващи естествени камъни: