Моника Белучи вече на 54 години и е все така сияйна и красива

Моника Белучи навърши 54 години. Тя обаче доказа, че възрастта е просто число, защото и до днес е определяна като една от най-красивите жени в света и може да сложи в малкия си джоб голяма част от по-младите си колежки

През последните десетилетия пластичната хирургия се нареди в центъра на изграждането на женската красота. Все повече дами лягат под ножа, за да коригират това, което според тях природата е пропуснала да им подари и да се вкарат в рамките, които обществото създава и яростно се опитва да налага.
Италианската икона Моника Белучи обаче отказва да следва тези правила. Тя с гордост приема белезите на старостта и няма никакво намерение да ги крие, още по-малко да ги заличава.
Едва ли има по-голямо доказателство за това, че Моника е определяна като една от най-големите красавици на нашето време, от факта, че публиката на последното ревю на Долче и Габана очакваше с нетърпение да види не новите творения на модните спецове, а моделите, които ще ги представят. Тези вълнения обаче не предизвикаха младите красавици като Емили Ратайковски, които търсят внимание ежедневно поствайки разголените си снимки в социалните медии, а „по-старите“ й колежки – Карла Бруни, Ева Херцигова, Хелена Кристенсен, Наоми Кембъл. Всички те превърнаха думата „модел” не в професия, а в титла. И достигнаха върхове, които и до днес по-младите манекенки едва ли някога ще изкачат, независимо какви хонорари получават.

Заедно с „каките” по котешката пътека мина и тя – Моника Белучи.

► Жената, която вече няколко десетилетия продължава да е символ не само на неувяхващата красота, но и една от вечните икони на женствеността.

► Жената, която не спазва драстични диети, защото се наслаждава на по-заоблените си форми и защото за нищо на света не би се отказала от любимата си паста.

► Жената, която залага на естествената си красота, без да заличава бръчиците си с фотошоп.

► Жената, която знае, че външният вид е отражение на вътрешните усещания и емоции и че красотата в една дама се проявява, когато тя усеща любов. Затова и любовта е винаги около Моника.

Аз успях
Въпреки че първите си стъпки в модата Белучи прави на крехката 13-годишна възраст, решението й да се занимава с това взима пет години по-късно. Тогава тя изоставя лекциите по право в университета и заминава за Милано, където подписва договор с една от най-големите модни агенции.

Следват ревюта, фотосесии, корици на фешън списания, които я превръщат в един от най-успешните и търсени модели. Признава, че най-трудният период в професионалната сфера е този, в който започва да се занимава с актьорство. За един модел не е рядкост да получи роля във филм, но да се докаже с играта си е умение, което не всеки притежава.

Освен че сериозно се заема с актьорско майсторство, тя приема да играе и изключително трудни персонажи. Така във филмографията й се включват заглавията „Малена”, „Необратимо”, включващ редица разтърсващи сцени, „Страстите Христови”, „Матрицата” и други.

„Когато си красива и направиш нещо, което е много силно, хората казват, че имаш кураж, но не, че си добра. Сега, когато съм по-възрастна, хората най-накрая ми казват, че съм добра”, споделя днес Моника.

Знам коя съм
Голяма част от съвременните жените изпитват ужас, когато станат на 50. Белучи обаче не е от тях. Признава, че се чувства щастлива и се наслаждава на всеки момент от остаряването си.

„Остаряването е невероятно. Харесва ми, защото се страхуваш по-малко. Да, губиш естествената си хубост от младостта, но остава нещо много по-интересно – откровеничи актрисата.
– За нищо на света не бих искала отново да бъда на 20 години. Сега съм много по-щастлива оттогава, защото на млада възраст още опознаваме себе си, опитваме се да разберем кои искаме да бъдем, страдаме от неувереност. Сега знам точно какво искам и без какво мога да живея”, допълва още Белучи.

That’s Amore
Обожавана от милиони мъже по света и с един неуспешен брак зад гърба си, най-дългата й и известна връзка е с втория й вече бивш съпруг – френския актьор Венсан Касел. Двойката е заедно в продължение на 14 години и освен че са родители на две дъщери, многократно си партнират и в киното. Въпреки че не прекарват голяма част от годината заедно, а екранната Малена определя моногамията като неестествена, новината за раздялата им шокира голяма част от почитателите им.

Моника Белучи

„Не притежаваме никого – нито съпрузите, нито децата си. Можем само да споделяме нещата с хората, които обичаме”, често казва Белучи.
Днес тя отново има любов в живота си, но този път не е така показна, какъвто беше бракът й с Венсан.

Моника Белучи: Сърцето ми не може да бъде взето>>>
Ежедневието на актрисата пък е свързано почти изцяло с двете й дъщери Дева и Леони.

Щастлива е, че Господ й ги е пратил на една по-сериозна и осъзната възраст, когато не е било нужно вече да се доказва в професията и е имала цялото време, което да им отдели.

Трите живеят в една от двете къщи, които актрисата притежава – в Рим и в Лисабон.

Днес Моника се радва на своята независимост – и в кариерата, и в личния си живот.

„Смятам, че вече почти напълно съм осъзнала живота си”, казва тя и допълва: „Една жена е уникална, когато е себе си и когато се чувства добре в кожата си. Но това отнема цял един живот.”