Модни тенденции, вдъхновени от Лейди Ди

Легендарният образ на лейди Даяна винаги ще владее сърцата и умовете ни. Загинала трагично, тя изживя на живо приказката за момичето, станало принцеса.

Показа ни и че, да си принцеса, всъщност е трудно, задължаващо, ограничаващо и подчиняващ.

Че децата си струват жертвите, но не на всяка цена, че трябва да търсиш личното си щастие, ако нещата са станали наистина непоносими и че любовта идва във всякакви форми, без значение етноса и религията.

Освен всичко друго, Лейди Даяна беше и модна икона на своето време – смела и с иноваторски дух, за разлика от сегашните обитателки на Бъкингам, които станаха еталон за класическа красота.

Лейди Ди успя да наложи някои от най-ярките модни тенденции на 90-те, към които се връщаме и сега.

 

Късата коса

Принцесите са с дълги коси, които падат като нежни вълни. Може, но не и тази принцеса. Късата коса на лейди Даяна стана нейна запазена марка. И доказа, че и една жена може да женствена и с мъжка прическа.

 

Синият молив за очи

Ярко, смело и неочаквано. Обикновено гримьорите подчертават сините очи с прасковено, но лейди Даяна избра син молив за очи, с който погледът й стана още по-пронизващ.

 

Украшение в косите

Задължена по протокол да се появява с украшение на главата, Лейди Ди превърна класическите тиари в истински моден аксесоар. С дух на „бел епок“ или с малко букетче в косите, тя ни показва, че можем и трябва да сме по-смели от това да сложим почти незабележима диадема, когато искаме да си приберем косата.

 

Естественото сияние на кожата

Хубавата е жена е с хубава кожа. Добре поддържана, винаги хидратирана и еластична – когато кожата ти е такава, нямаш нужда от много грим, руж и фон дьо тен.

 

Кокът тип „банан“

Ако трябва да определим прическата на 90-те, това ще е тази. И лейди Даяна беше нейният вдъхновител.