Модни съвети от известни дами

Независимо на каква възраст е една жена, тя винаги иска да изглежда стилно, елегантно и в крак с модата. Много е важно обаче след една определена възраст да не се обличаме като тийнейджърки с цел да изглеждаме по-млади.

В такива случаи се постига обратен ефект и ние всъщност бихме изглеждаме като жени, които отчаяно се опитват да запазят младостта.

А това би била една от най-големите грешки, които можем да направим, дами!

Заветното 40 се превръща в онази деликатна граница, след която трябва да внимаваме какво обличаме, особено, ако искаме да бъдем стилни и с правилното облекло в правилното време.

Днес решихме да ви представим 5 съвета от 5 известни дами, които определено знаят как да изглеждат чудесно.

Нека започнем с Кейт Мос (родена през 1974 г.)

Съвсем спокойно можем да наречем Кейт Мос кралицата на спортния шик. Нейното облекло често се състои от милитъри, пънк, рок, бохо и хипи елементи. Кейт Мос ни служи за пример как можем да изглеждаме невероятно в панталони, поли, кожени якета, кожени клинове, дънки и шапки. Но има едно малко условие – трябва да знаете как да комбинирате правилно всички тези елементи спрямо нашата фигура и ежедневие.

 

Следващата подред е Синди Крофорд (1966 г.)

Синди не може да бъде видяна в крайни и крещящи тоалети. Основните елементи на нейния вечерен гардероб са рокли и обувки на високи токчета, подчертаващи дължината на краката ѝ. А във всекидневието си моделът предпочита да носи изчистени, класически дънки, които съчетава с тениски, ризи, сака и якета. Перфектната прическа и добре поддържаната коса са част от нейната неостаряваща визия.

 

Продължаваме с Ана Уинтър (1949 г.)

Ана Уинтър е главен редактор на американския Vogue от 1988 година и се смята за една от най-влиятелните личности в цвета на модата. Едни от знаковите ѝ тоалети са свързани с повтаряемостта на един и същ десен – геометрични форми и животински мотиви. Големите слънчеви очила са неразделен аксесоар към всеки неин тоалет и рядко се разделя с тях. Ана почти никога не носи панталони. Нейният избор за облекло е съвсем различен – тя избира миди или макси поли и рокли. От Ана можем да усвоим умението за перфектно съчетаване на принтове и комбинирането им със замах в облеклото.

 

Виктория Бекъм (1974 г.)

Виктория Бекъм е винаги безупречна и на ръба на модата. Тя винаги ни „информира“ за новите модни тенденции – костюми в мъжки стил, якета с издадени рамена, актуални и смели цветови комбинации. Нещо, с което Виктория не се разделя никога, са обувките на висок ток, които са перфектно съчетани с тоалета ѝ.

 

И последната в нашия списък, но не и по важност е Шарън Стоун (1958 г.)

Шарън Стоун е фен на мъжките костюми, а върху нея те изглеждат невероятно секси. Във всекидневието си тя предпочита рокли с дължина до коляното и дънки. За червения килим избира луксозни рокли, които подчертават образа, който ѝ отива най-много – на фаталната жена. Това, което можем да научим от Шарън, е нещо изключително просто: „не мисли за възрастта си, облечи това, което искаш“.