Модели ботуши, които вече не са модерни

Гумени ботуши

Този вариант, който, между другото, беше много популярен доскоро, е привлекателен само отдалече. Когато през 2015 година тези модели влезнаха със смела крачка в модата, да си купиш черни или шарени гумени ботуши, си беше адски престижно. При някои марки цената им беше толкова висока, че съвсем логично се замисляхме струват ли си наистина. И когато все пак се решавахме да си ги вземем, претърпявахме разочарование: с тях е студено, те трудно се разтъпкват и можем да ги съчетаваме с ограничен брой вещи. И затова, както влезе уверено, също толкова уверено тази вещ излезе от света на модата, оставяйки след себе си неприятна утайка.

Луноходки

Не смеем уверено да твърдим, че някога те са присъствали в списъка на много модерните обувки, но благодарение на някои звезди, търсенето на този модел се повиши. Днес, да се появиш, обута в такива ботуши, е толкова нелепо, колкото да се появиш пред хората с UGG ботуши. Ако не искаш да изглеждаш примитивна, прибери този модел за вилата или за маскенбал.

Велурени

Тези приятелчета винаги са били в черния списък, ако се налага да се разходиш с тях из улиците на града. След няколко подобни разходки велурените ботуши се сдобиват с бели петна от сол и разни мръсотии, от които трудно можеш да се отървеш. Така че от модата излезе не толкова велурът, колкото непрактичността му.

Йети

Ако не ти се налага да излизаш на лов на -50 градуса, то остави ботушите йети на полярните хора. По-добре не се разхождай в града с този космат модел: освен че изглеждат огромни като меча лапа, със сигурност привличат вниманието на природозащитниците.

Полуботи на нисък ток или с плоска подметка с космат елемент

До вчера с тях се разхождаше половин България, без да подозира, че подобен модел скъсява силуета, прибавя килограми и още от километри подсказва, че не си на ти с модата. Изненадващо е, че подобни модели се предлагат както на пазара, така и в скъпи бутици. Трябва веднага да се отървеш от желанието да се сливаш с масата.

Изхвърли ги! 6 модела ботуши, излезли от мода

Зимни на токче

Съвсем естествено е женското желание да изглеждаш красиво. Ненормално е обаче, когато го правиш за сметка на здравето си. Много високото токче излезе от модата с идването на третата вълна на феминизма, която позволи на жените да демонстрират своята сексуалност, без да се страхуват от коментари.

Ако все пак си решила да обуеш висок ток, съобрази се да ходиш на не повече от 100-ина метра и да не е по лед и сняг. В противен случай рискуваш да си навредиш.

Разбира се, можехме да напишем няколко думи и за UGG ботушите, галошите и прочие зимни обувки, но така и така отдавна не сме си спомняли за тях, така че няма да ги споменаваме!