Масло от гроздови семки за кожа без акне

Заемаме тази полезна съставка от кухнята и я прехвърляме към шкафа с козметиката.

Според американско проучване след единично нанасяне на масло от гроздови семки кожата показва значително подобрение в текстурата си. След три седмици използване на натуралната съставка пък забелязваме впечатляващи резултати.

Макар и да говорим за естествено масло, което се извлича директно от семките на гроздето, то се справя изключително добре с мазната кожа и подобрява нивото на хидратацията й. Едновременно с това я изглажда и я прави по-мека и красива.

Благодарение на витамините и антибактериалните си свойства, маслото от гроздови семки може да замести едновременно хидратиращите кремове и серумите срещу акне. Според няколко изследвания, ако заменим тези продукти с маслото кожата ще се изчисти от раздразненията и ще предотвратим бъдещи появи на пъпки.

С времето пък тази промяна в бюти рутината ще се отрази и върху еластичността на кожата. Това свойство маслото получава от високото си съдържание на витамин Е.

Антиоксидантите в маслото пък могат да изравнят тена и да се справят с хиперпигментацията след бременност. За тази цел трябва да приемаме директно гроздовото масло, като можем да го използваме за готвене или да си правим отвари с него. Някои жени директно го пият с малко вода сутрин на гладно.