Масаж с кислород – полезни качества

Понякога покачването на температурите и ежедневният стрес могат да понижат тонуса ни. Ако плануваната почивка на море или планина е твърде далече, то трябва да потърсим други начини за релаксация. Разходка сред природата, йога, ароматерапия, гореща вана, масаж, са нещата, които са идеални за разпускане. Всичко е въпрос на предпочитания.

Ходенето на масаж като че ли не е сред най-любимите неща на българина. Има много хора, които прибягват до услугите на масажист едва при някакво схващане или болка. Техниките, с които разтриват определени части от тялото обаче, могат да подействат добре на психиката и да намалят натрупаното напрежение.

Масажът с кислород има способността да намали силната болка в раменете и врата, както и да подобри състоянието на кожата, върху която се прилага. Той се препоръчва при хора, които са подложени на голямо физическо натоварване през деня и търсят нещо, с което да възстановят мускулите си.

При процедурата кожата се насища с чист кислород под високо налягане. По този начин се стимулира детоксикацията и лимфният дренаж.

Кои са най-големите ползи на масажа с кислород?

Помага при болка

Основната цел на всеки масаж е да намали болката в тялото след спортуване или друго физическо натоварване. При този по-конкретно тъканите се отпускат и така се насищат с повече кислород. Това подобрява циркулацията на кръвта в кожата, мускулната болка се разнася и постепенно отшумява.

Намалява стреса

След като мускулите се отпуснат, съзнанието на човек се освобождава по-лесно от напрежението и стреса, които има ежедневно. При масажа се използват специални ароматни масла, богати на магнезий и витамин C, които имат благоприятно въздействие при безпокойство и депресия.

Повишава нивото на магнезий

Минералът играе важна роля за осъществяването на различни процеси в организма. При масажа кожните клетки се обогатяват с кислород и магнезий, който поддържа нервните функции. Ето защо, когато количеството му е по-голямо, човек се чувства по-спокоен и уравновесен.

Намалява главоболието

Почти няма човек, който в наши дни да не се оплаква от главоболие. Този вид масаж се препоръчва и за намаляване на болката в областта на слепоочието. Може да се направи и на скалпа, след което да се продължи надолу по челото. Самите движения и кислородът, попаднал в клетките, отпускат хроничната болка и намаляват дискомфорта.