Маникюр с пигментна пудра

Маникюрът с пигментна пудра е новият хит, когато става дума за добре оформени и красиви нокти. Вижте всичко, което трябва да знаете за техниката и особеностите на маникюр с пудра.

 

Какво представлява маникюрът с пигментна пудра?

За маникюр с пигментна пудра се заговори към края на 2017-та, но в средата на миналата година той стана хит в социалните мрежи и се наложи като тенденция, която ще виждаме и през 2019-та. Реално обаче е още една интерпретация на модата от 90-те, тъй като е повлиян от използването на фините брокатени частици, които бяха особено популярни в края на 90-те години.

В сравнение с гел лака и акрилния маникюр, маникюрът с пигментна пудра е някъде по средата – не се нуждае от UV лампа, което се смята за плюс, и пак изгражда нотките посредством смесване на активатор и прахови частици, само че базата е друга.

Основната разлика е, че вместо цветен лак се ползва пигментна пудра, благодарение на която маникюрът е по-ярък и дълготраен – издържа до 5 седмици, без да се налага някаква намеса или поддръжка. Другото предимство е, че съхне бързо, така че няма защо да се притеснявате, че може да го развалите.

Рисковете – може да дехидратира нокътната плочка, затова се ползва специална основа. Другият проблем, за който трябва да внимавате, е свързан с хигиената. Препоръчително е маникюрът с пигментна пудра да се прави от професионалист.

На теория трябва да вкарвате пръстите си директно в бурканчето с пудра, но ако сте в салон, не е препоръчително да се ползва такава техника, защото пудрата може да се зарази с бактерия от предишен клиент. Затова трябва да се ползва шпатула или апликатор.

 

Как се прави маникюр с пигментна пудра?

За маникюр с пигментна пудра ви трябва специален комплект. Започвате с хидратираща основа, а след нея покривате 2/3 от нокътната плочка с основа, на която ще полепнат праховите частици. Ноктите се поръсват първо с бяла пудра и след като засъхнат, се покриват изцяло с гел активатор, а после се поръсват с цветна пудра. Повтаряте тази стъпка два пъти и завършвате маникюра отново с бяла пудра и топ лак.

Ако си правите маникюра в домашни условия и слагате пръстите директно в бурканчето с пудра, помнете, че се правят един по един и се пъхат под ъгъл от 45 градуса (приблизително). Праховите частици, полепнали около нокътната плочка, може да изчистите с четка за грим, която сте отделили за тази цел, или да измиете с вода, след като маникюрът е готов.

Как се почистват ноктите?

Голяма грешка е да се опитвате да белите маникюра, защото така може да увредите сериозно нокътната плочка. Почистването става като напоите памучен тампон с лакочистител с ацетон, сложите памука върху нокътната плочка и увиете със станиол или алуминиево фолио. Изчакайте между 15 и 30 минути в зависимост колко дълго сте носили маникюра и след това с масажни движения отстранете памука.

Резултат с изображение за пигментна пудра

 

Идеи с маникюр с пигментна пудра

Противно на очакванията, маникюрът с пигментна пудра може да е също толкова разнообразен, колкото всеки друг. Някои си правят френски маникюр, като покриват с гел активатор само долната част на нокътната плочка и така частиците полепват единствено там. Други използват шаблони, за да може пудрата да формира различни фигури и картини. Популярен е също омбре маникюрът, направен с пигментна пудра.

Може да използвате само пигментната пудра, нанесена с апликатор или шпатула върху обикновен лак или гел лак, за да постигнете релефна декорация, металически или огледален ефект (в зависимост от пудрата).