Маникюр, подходящ за Свети Валентин – идеи

14 февруари е! На този ден мнозина празнуват Свети Валентин – покровителят на влюбените. Независимо дали ще изразите своята привързаност към половинката или ще си кажете „наздраве“ за Трифон Зарезан, ви трябва нещо по-специално за вечерта. Наред с тоалета, обувките и аксесоарите, които сте избрали, трябва да се погрижите за вашия маникюр.

Когато се сетят за Деня на влюбените, повечето жени си представят нокти с червени и розови сърчица. Те винаги ще са на мода, но през тази година може да разнообразите маникюра си, като се вдъхновите от най-новите бюти тенденции.

През последните няколко месеца се говори много за гел лаковете, чрез които маникюристите сякаш пресъздават ефекта на стъклото върху ноктите. „Желираните“ нокти също са търсени.

Цветя, брокат, триизмерни сърчица, геометрични фигури, както и послания, са нещата, с които може да промените маникюра си и да бъдете в тон с двата празника.

Ето четири идеи за маникюр за Свети Валентин, които пасват и на темата за Трифон Зарезан, които може да ползвате:

Сухи цветя

Ако обичате да получавате цветя, може да отидете в салона и да поискате по-нежен маникюр – с акрил и сухи цветя. Основата трябва да е прозрачна, като накрая се получава така харесваният стъклен ефект. Тук цветята сякаш са поставени в епоксидна смола, с която се правят много бижута.

Може да експериментирате с различни дължини, но за оформянето на връхчетата, най-добре е те да са по-заострени.

Витраж

View this post on Instagram

Stained glass roses 🥀 #nails #nailart

A post shared by Jessica Washick (@jessicawashick) on

Ако обичате да разглеждате забележителности у нас и в чужбина, не може да не сте забелязали красивите стъкла в някои църкви. През 2020-а витражът или цветните рисунки по стъкло, ще красят ноктите на много жени.

Подобно на снимката, може да изберете прозрачен или нюд лак за основа, като отгоре поставите флорални мотиви и очертаете отделните парчета на стъклото с черен лак с тънка четка. Може и да пробвате друг вариант, в който просто отделните геометрични фигури са с различни пъстри цветове.

Абстрактна картина

Червеното се свързва с женствеността и страстта, която носи всяка жена. Ако нямате много време за подготовка за Свети Валентин, може просто да се лакирате с любимия лак с този цвят. Но за по-различен маникюр може да ползвате печати, чрез които ще сложите на ноктите абстрактни фигури – например роза, лице на жена, устни и други.

Най-често маникюристите поставят основата и с бял лак правят печата отгоре.

Shiny hearts

View this post on Instagram

Deco hearts 💕 @courtneytunney ❤️✨

A post shared by NAIL ARTIST ✌️🌴 (@sohotrightnail) on

Както вече ви разкрихме, френският маникюр с брокат ще е хит през тази година. Ноктите могат да се изградят с акрил или гел лак, след което да се сложи брокат в предпочитан цвят по върховете им. Отгоре може да декорирате с декоративни сърца, които променят цвета си на светлината.

Вие избирате колко брокат и сърца да поставите.