Лицето ви няма никакъв блясък? Ето как можете да решите този проблем

Имаш излишни мъртви клетки

Непрекъснатото обновяване на кожни клетки поддържа кожата млада, гладка и сияйна. С течение на времето този процес се забавя и това води до поява на мъртви клетки на външния слой на кожата, което от своя страна кара лицето ти да изглежда сиво.

Решението: Ексфолирай лицето си веднъж или два пъти седмично. По този начин ще поддържаш кожата си мека и гладка, а същевременно с това ще възстановиш блясъка ѝ.

 

Не предпазваш лицето си от замърсяването

 

Замърсеният въздух съдържа малки частици, които водят до образуването на свободни радикали в кожата. Свободните радикали оказват негативен ефект върху производството на колеген и стимулират появата на пигментни петна.

Решението: Преди да си легнеш се погрижи за перфектно почистване на лицето и не забравяй за нощния си крем. Сутрин използвай серум, който съдържа антиоксидант във формулата си. Серумът създава защитен слой, който предпазва кожата ти от замърсяването.

 

Кожата ти е дехидратирана


Няма да спрем да ти повтаряме колко важна е хидратацията за лицето ти. Хидратираното лице означава здраво лице. Дехидратираното лице означава лице без капка сияние.

Решението: Ако не си от хората, които приемат голямо количество вода, то сега е моментът да промениш този свой навик. Друг съвет, който можем да ти дадем, е да използваш хидратиращ крем или интензивно хидратиращ серум.

 

Подложена си на голям стрес


Прекомерният стрес е основен виновник за лошото състояние на кожата ти.

Решението: Очевидно е, че първото нещо, което трябва да направиш е да започнеш да отделяш повече време за релакс. Започни да правиш ежедневен отпускащ масаж на лицето си. По този начин ще стимулираш притока на кръв, а това ще доведе до по-свеж вид на кожата.

 

Страдаш от хормонален дисбаланс

Когато хормоните бушуват, лицето страда. Когато нивото на естроген спадне, делът на тестостерон е по-висок. Възможно е кожата ти да стане по-мазна, а порите да станат по-видими.

При хормонален дисбаланс производството на меланин се ускорява и това може да доведе до поява на пигментни петна.

Решението: Нашият съвет е да посетиш дерматолог. Той ще те консултира и ще ти даде адекватно решение на проблема.