Лесен начин как да направите косата си по-бляскава с ябълков оцет

За блясък на косата е достатъчно да приложите една достъпна домашна хитрина. Изпозлвайте обикновен ябълков оцет и ще останете наистина доволни от резултата.

Особено ако имате навика често да посягате към стилизиращи продукти. Причината те да вредят на косата е че остатъци от пяната, гела и лака обикновено се задържат по косъма и по скалпа. Така кожата на главата не може да диша, а косата започва да се омазнява по-лесно. Може да забележите и засилен косопад.

Лесен и супер ефикасен трик за блясък на косата е изплакването с ябълков оцет.
Той успешно премахва наслояванията от продукти за коса, а и служи като натурално средство срещу оплитането на косата. При редовна употреба, резултатът е по-мека, гладка и жизнена коса. Ябълковият оцет “затваря” косъма след измиване с шампоан, което помага на косата да отразява светлината много по-добре.

Ето как да го използвате:

  • 1 част ябълков оцет
  • 1 част вода

Смесете водата и оцета. След измиване с шампоан, изплакнете косата с разтворения оцет. Може да разпределиш сместа равномерно, ако използвате бутилка-спрей. Напръскайте добре и после масажирайте скалпа. Оставете няколко минути да попие. След това изплакнете с вода. Няма нужда да използвате балсам – ябълковият оцет ще направи косата мека и гладка!