Кoи са най-допусканите грешки в една връзка?

Няма перфектна връзка, така както няма и съвършени неща. И все пак всеки се стреми да дава всичко от себе си, когато почувства любовта да чука на вратата му. В стремежа да сме идеални обаче, често допускаме грешки. Кои са най-допусканите грешки в една връзка и как да се справим с тях, научете сега, преди отношенията ви да са достигнали своя нейният крах.

 

1. Вярата, че щастието зависи само от другия

Разбира се партньорите трябва да се грижат за щастието един на другия, но не изцяло. Никой не може да става отговорен друг за собствения си вътрешен свят и да очаква чудеса. Една здрава връзка със сигурност носи щастие, но ако единият от партньорите натоварва другият непрестанно с проблемите си и очаква от него да ги разреши със сигурност един ден ще се стигне до очакван край и множество обрати в отношенията.

 

2. Вярата, че всичко във връзката трябва да е лесно

Не съществуват лесни неща, а дори да ги има те не са даденост. За всяко нещо трябва да се потрудим, при това с цената на нещо свое. Винаги съществуват моменти на възход и падение, не липсват и моменти на чувства, които са изглеждали ясни и силни, а в неочакван обрат нещата вземат друга посока. Важно е и от двете страни да има търпение и желание и нека не се забравя старата мъдрост: „няма буря, която да не отминава, няма нощ, която да няма край“. Всеки, който приеме този факт ще улесни себе си и връзката си неимоверно много.

 

3. Тайната за: тайните или лъжите

Всеки има тайни, всеки има неща от миналото, от които се срамува и които иска да останат заровени в миналото. Въпросът е дали е по-добре да споделим и рискуваме, но да дадем на партньора само истината или е по-добре да замълчим. Всеки сам трябва да намери верния отговор, а той може да е критерии за края или началото на една връзка.

 

4. Доверие, болка и прошка

Всеки сме чували приказката, че доверие се гради с години, прошка се дава, когато бива поискана, а болката е онова, което наранява най-силно. Когато доверието бъде предадено, когато настанат лъжа, след лъжа и изневярата трайно се настани между хората, тогава идва мълчаливата болка. За спасяването от нея единствения лек е раздялата. Дали, обаче сте готови на тази стъпка. За спасяването на връзката и любовта от значение е колко можем да пожертваме от собственото его.

 

5. Отдаденият

Време, в което може да прекарате с любима човек е много важно за всяка една връзка. Много лесно е ежедневните проблеми да отнемат романтика, времето за любов и всичко, на което се надява любимия, но това ли искате. Пред да е настъпил края на връзката ви помислете за избавлението, времето и своята отдаденост.