Коректор за лице: как да го използвате?

Нанасянето на коректор изисква внимание, защото с едно неправилно движение рискуваш да съсипеш целия грим.

Няма никакво значение какъв е видът на коректора, който използваш. Техниката за нанасяне е една и съща. Важно е да избереш подходящ тон, който се доближава най-много до цвета на кожата ти. След това трябва да хидратираш лицето си добре, тъй като по този начин гримът ти става по-дълготраен, а неприятното лъщене – минимално.

 

Сбогом на тъмните кръгове под очите

За да прикриеш тъмните кръгове, нанеси малко количество коректор под очите, като го разнесеш с върха на пръстите или с четка. След като изсъхне, постави втори слой с помощта на четка. По този начин първият слой ще остане непокътнат.

 

Постигни естествен вид

Не прекалявай с коректора, защото рискуваш да изглеждаш неестествена, а понякога дори и смешна.

 

Коректор след основа или основа след коректор?

Съществуват различни мнения по въпроса. Най-често коректорът се нанася преди основата, но ако се използва след нея, ще постигнеш по-равномерно покритие с по-малко количество продукти. Най-ефективният метод е да фокусираш нанасянето на коректора само в областта около очите.

 

Правилен подход при нанасянето

Нанеси продукта върху долната част на клепача и контура на окото, като го направиш под формата на триъгълник. Тази форма покрива тъмните кръгове под очите и прави видът ти естествен.