Корейски тайни за красота

Навиците на корейките са толкова популярни през последните години, че все повече козметични марки създават отделни линии продукти, вдъхновени от тази старателна грижа, а красивите им съвети са станали нарицателно за пътя към красивата кожа на лицето.

Масажирайте лицето си

Чудесен начин да ускорите кръвообращението и да ускорите пренасянето на кислород. В Корея масажите на лицето са задължителна част от ежедневните разкрасяващи ритуали. С помощта на пръстите или дори на кокалчетата на ръцето направете масаж започвайки от челото и завършвайки с шията и деколтето. Тези масажи трябва да се правят ежедневно, за да се поддържа здарвия и младежки вид на кожата на лицето.

Потупвайте лицето си

Подобно на горната техника, потупването на лицето стимулира кръвообращението. Това потупване може да е леко, но някои beauty блогърки от Корея споделят, че са малко по-смели и правят потупванията с повече сила и дори си удрят шамарчета. Това потупване се прави, след като вече сте приключили с процедурите по лицето си вечер, най-често преди лягане.

Използвайте женшен – външно и вътрешно

Женшенът е основен продукт в режима за разкрасяване на корейките. Женшенът може да се използва локално – като част от различни подмладяващи маски. Добре е обаче да го включите и в диетата си – на чай или като част от ястията, защото има силно пречистващо действие, което е ключово за сияйната кожа.

По-красиви в 10 стъпки – планът за грижа за кожата от Корея

Този материал ще е непълен, ако не споменем Грижата за кожата на корейките, която има 10 стъпки, които трябва да се спазват съвестно вскеи ден, за да има резултати. Ето кои са 10-те стъпки.

  1. Премахнете грима с помощта на специален продукт за махане на грим
  2. Почистете лицето – това ще премахне остатъците от грим
  3. Ексфолирайте – правете това 2 пъти месечно, като се концентрирате върху Т-зоната
  4. Нанесете тоник за лице
  5. Нанесете есенция – тя действа по-дълбоко
  6. Нанесете серум – той действа на най-дълбоките слоеве на кожата
  7. Ако кожата ви е суха, 2 пъти седмично нанасяйте лист-маска за 15-ина минути. При този тип маски кожата попива повече от продукта и се хидратира по-добре, отколкото само ако й нанесете хидратиращ крем
  8. Нанесете крем на околоочния контур
  9. Нанесете хидратиращ крем
  10. Нанесете нощен крем

Може би всичко това ви се струва много, но ключова характеристика на корейските разкрасителни процедури е поставянето на козметика на много пластове за оптимална грижа.

Използвайте оризова вода

Пригответе си сами оризова вода, като просто накиснете ориз в купа. След това махнете оризовите зрънца и използвайте течността с млечно бял цвят като тоник – за измиване и освежаване на лицето. Оризовата вода помага за изсветляване на кожата, изравняване на тена, намаляване на тъмните кръгове под очите и за подмладяване.

Нека устните изпъкнат

Използвайте смело като цвят червило, за да изпъкнат устните ви. Тази хитринка за красота от Корея също така помага за подчертаване на цвета на лицето. Най-добрият начин да подчертаете устните е като използвате светъл молив за устни и червило в наситен цвят, което да нанесете с пръсти върху устните. Опитайте!