Кои ще са най-популярните прически през 2020 година?

Ако в началото на годината изпитваш желание за свеж старт, може би моментът е подходящ и за нова прическа.

Първите за десетилетието тенденции при косата обхващат предложения за всяка дължина, които могат да бъдат приспособени според твоята текстура и стил.

За да ти помогнем да решиш в какъв вид да носиш косата си през новата година, представяме най-значимите трендове за 2020, събрани на едно място от списание “InStyle”.

Класически боб с гъста текстура

През последните години виждаме различни варианти на боб прическата. Ако са те вдъхновили да скъсиш косата си, добре е да знаеш, че тази дължина ще бъде актуална и през 2020. Тазгодишният вариант има същата линия като при класическия, но предлага и по-гъста текстура в краищата за по-мек вид.

Image result for bob hairstyle stars

Супердълга коса

Тя никога не излиза от мода, но в последно време сякаш отстъпи място на боб и лоб (по-дълъг боб) прическите. Ако 2020 е годината, в която искаш да достигнеш нови дължини, последвай примера на Дженифър Лопес, чиято коса достига кръста. В случай, че не ти се чака, можеш да се довериш на специалист, който да постави екстеншъни.

Image result for jennifer lopez very long hair

Шаг

Една от прическите с най-различни варианти е шаг. Тя си прилича с боб, но обикновено дължината ѝ е между брадичката и раменете, а масивните пластове отиват на всяка дължина, текстура, независимо дали имаме бретон, или не. Сред най-добрите примери за тази прическа са Тейлър Суифт и Сандра Оу.

Image result for shag hairstyles taylor swift

Невидими пластове

Противоположния вариант на шаг прическата, тази се състои от деликатни пластове, които обикновено започват под брадичката, за да придават обем и движение, без да жертват дължината. Тази техника работи най-добре при коса с дължина от средна до дълга.

Image result for dakota johnson hairstyle

Пикси на пластове

Освен боб, пикси прическата също ще триумфира през 2020. Сред нейните варианти стилистите посочват класическия, който включва меки пластове, както при Чарлийз Терон.

Image result for charlize theron pixie haircut