Кои са плодовете, които ни предпазват от грипа?

Плодовете са много важни през зимата. Те предпазват от настинки и са мощен антиоксидант, който повишава имунитета ни.

Ако още не сте се разболели или вече сте преболедували, защитете допълнително организма си, като хапвате повече от тези природни дарове.

През зимата денят е къс, времето по-мрачно и студено, а на пазара сякаш няма такова разнообразие от пресни плодове и зеленчуци.

Последното води до спад на нивото поемани витамини на ден, което пък е причина за отслабване на имунитета и ред други проблеми.

В зимния сезон обаче има достатъчно много плодове и зеленчуци, които можем лесно да си набавяме и да консумираме ежедневно.

 

Червени боровинки – Червените боровинки са естествен антибиотик и съдържат голямо количество витамини С и А. Чаят от червена боровинка ще ви направи по-жизнени и устойчиви на инфекции.

 

Цитруси – Лимоните, мандарините, портокалите и грейпфрутите съдържат много витамин С, който е идеално противогрипно средство.

 

Банани – Съставка, съдържаща се в бананите, може да се окаже новото оръжие в борбата срещу настинката и грипа. Изследване показва, че банановият лектин има сериозен потенциал да се превърне в широкоспектърен антивирусен агент, смятят учените.

 

Ябълки – Основните полезни свойства на ябълките се дължат на високото съдържание на антиоксиданти и пектин в състава им. Те се борят с вредното въздействие на свободните радикали, едновременно с това стимулирайки естествения процес на детоксикация на тялото. Ябълките съдържат също защитни флавоноиди, които пазят от сърдечно-съдови заболявания и рак. Редовната консумация на ябълки удължава живота с години.