Кои са бета зодиите в зодиака?

Съществуват редица психологически теории, които условно разделят типажите хора на алфа и бета личности. Алфа личностите са водачи, а бета характерите са смятани за по-мълчаливи, отстъпващи, но в никакъв случай задължително слаби и послушни.

И тъй като астрологията се преплита във всичко, касаещо характерите и личностите, сайтът yourtango.com разглежда характеристиките на бета зодиите. Те се отличават с отлична комуникативност, силно чувство за духовност, възпитание, дълбока емоционалност, сила, грижовност, чувство за подкрепа към семейството. Често са интровертни и пасивни, по-рядко са агресивни. Ако проявят настойчивост, то обикновено е в точния момент.

Кои са бета зодиите, които често отстъпват пред алфа знаците?

Телец

За Телците не е от значение дали ще са в центъра на вниманието. Те знаят, че присъствието им е достатъчно, за да бъдат забелязани. Тази зодия е много добър отборен играч без да е задължително да са лидери. Те не изпитват нужда от това да са непременно първи, да са водачи, да бъдат следвани. Телците имат силно мнение, стабилно излъчване и когато се налага, те го споделят. Никога не натякват възгледите си. Тази зодия не изпитва нужда да се доказва, защото добре познава способностите си.

Близнаци

Близнаците са уверени в брилянтните си комуникативни умения. Затова те не се чувстват длъжни да се изправят пред някого и в лицето му да кажат онова, което имат да казват. Добре умеят да боравят с езика на тялото, гъвкави са и зад маската на чувството си за хумор могат да кажат дори нелицеприятни неща на събеседника си. Докато всички останали си правят планове, Близнаците знаят как да действат в свой интерес. Те не се налагат и не настояват тяхното мнение да бъде задължително чуто и последвано от останалите. Това не им пречи да са отговорни, последователни, но и спонтанни. Умеят да подкрепят, да предлагат рамото си, когато някой има нужда от помощ. Обикновено вършат работата си с хъс и добре знаят кои са и какво могат.

Рак

Няма по-грижовен, емоционален и обгрижващ зодиакален знак от Рака. Ако Раците обичат някого, те са готови да покажат любовта си по всички възможни начини. Последователни са, могат да бъдат много тихи на моменти, дори незабележими, но ако някой от любимите им хора е застрашен се превръщат в яростни защитници. Тази зодия пази семейството и близките си с цената на живота си. Един от най-големите им страхове е някой, когото обичат, да страда или да бъде наранен. Вписват се чудесно в група. Независими са, но не са лидери. Щастливи са, когато около тях цари хармония в личния и професионалния им свят. Те са типичен представител на бета знаците, които предпочитат да не са в светлината на прожекторите.

Везни

Една от чертите, които вписват Везните в категорията на бета зодиите е тяхната нерешителност. Целият им живот е белязан от лутане в техните избори. Никога не са напълно сигурни каква крачка да предприемат и това често им пречи. Борят се със себе си, когато трябва да вземат решение. Премерват плюсовете и минусите, но много често грешат въпреки това, от което страдат мълчаливо. Везните избягват конфликтите. Тяхната бета природа ги кара да са по-скоро пасивни, отколкото активни и налагащи се. Много държат на справедливостта, за която са склонни да се борят докрай, но не с настойчивостта на алфа личности, а по-скоро с уменията си да убеждават. Везните са едни от най-добрите приятели, които човек може да има в живота си.

Риби

Най-силните черти на Рибите са грижовността, силната интуиция, любезността и позитивният подход към другите. Те са дълбоко чувствителни и винаги проявяват разбиране към околните. Винаги знаят как да влязат в обувките на другия, за да му помогнат и да го разберат. Спокойни са по природа и рядко са способни на агресия. Предпочитат да се отдадат на артистични и креативни занимания, отколкото да популяризират работата си, идеите си, мнението си, каквото правят алфа знаците. Рибите са доверчиви и винаги намират причина да простят, да дадат втори шанс на хората.