Козметични продукти, които използваме неправилно

Сигурно ви се е случвало да пробвате някой нашумял продукт и да получите изключително разочароващ резултат. Едната причина може да е прехвалеността му, но е възможно и вие (като нас) да сте го използвали по погрешен начин.

Ето няколко козметични продукта, които често се използват неправилно:

1. Всеки ден използвате кърпички за махане на грима.

Има ли нещо по-удобно от кърпичките за махане на грим? Просто изтривате грима с няколко движения и сте готови. Но всъщност не бива да използвате кърпички всеки ден – те не почистват достатъчно добре, освен това грубият материал, от който са направени, може да изсуши или раздразни кожата. Трябва да ги използвате само когато нямате достъп до вода и добър почистващ продукт, като пяна или мицеларна вода.

2. Използвате серумите самостоятелно.

Серумите би трябвало да се нанасят преди хидратиращия крем и най-добре това да става вечер. Това позволява на кожата да поеме всички полезни вещества. През лятото серумите с ретинол правят кожата по-чувствителна и податлива на изгаряния, така че трябва да се използват в комбинация със слънцезащитен крем.

3. Използвате суха гъба за нанасяне на фондьотен.

Повечето гъби за грим трябва да се намокрят, преди да бъдат използвани. Когато са влажни, те не „поглъщат“ толкова много продукт и го нанасят по-равномерно. За целта трябва да намокрите гъбата, да я изстискате и да попиете излишната вода с кърпичка.

4. Оставяте маската за през нощта или я чакате да изсъхне напълно.

Всяка маска за лице върви със специфични упътвания. В никакъв случай не оставяйте маската за през нощта, освен ако не е изрично посочено, иначе можете сериозно да раздразните кожата. Шийт маските и маските с глина не трябва да се оставят, докато изсъхнат напълно, защото тогава започват да изсмукват водата от кожата. От маските с глина трябва да се нанася дебел слой, който да изсъхне бавно. Накрая маската трябва да се махне, докато е още леко лепкава.

5. Използвате лосион с алкохол за лицето.

Има най-различни лосиони за лице и всеки от тях има различен ефект. Много често обаче лосионите съдържат алкохол и ако такива продукти се използват често, кожата започва да се изсушава по-бързо.

6. Не отмивате мицеларната вода.

Мицеларната вода е чудесен продукт за премахването на грим и не съдържа алкохол. Вместо него, тя съдържа други активни съставки (мицели), които събират мръсотията от лицето. Но ако не отмиете мицеларната вода, тази мръсотия просто ще си остане върху лицето ви.