Кога е добре да простите и да дадете втори шанс на връзката ви?

Всеки човек има списък с неща, които не може да прости. С годините списъкът за някои расте, за други намалява, ако са преосмислили границите си. Така е и във връзките. Прошката понякога е немислима, но пък невинаги е задължителна. Има моменти, в които си струва да простите и да запазите любовта си. Ето в кои случаи.

 

Когато имате повече от любов

За една щастлива, хармонична и пълноценна връзка само любов не е достатъчна. Нейният пламък може да намалее с времето и да прерасне в друго, по-дълбоко чувство. Ако обаче помежду ви има много повече от любов – разбирателство, приятелство, уважение и стабилна комуникация, най-вече доверие, тогава е добре да дадете втори шанс, дори половинката ви да е допуснала голяма грешка.

 

Когато знаете, че не е чак толкова важно

Ако причината да се ядосате на партньора си и да му изкрещите в лицето, че късате, не е чак толкова сериозна, поемете дъх и помислете отново. Пребройте до 10 и оценете ситуацията. Понякога в яда си взимаме радикални решения, които са излишни и могат да преобърнат живота ни. Простете на половинката си и дайте втори шанс, ако знаете, че онова, за което се сърдите, не е чак толкова сериозно.

 

Дайте втори шанс, когато виждате, че половинката ви се опитва да се поправи

Когато човек полага усилия е добре да се опитаме да простим, за да наградим стремежа му. Любовта помежду ви не е угаснала, щом половинката ви се опитва да се поправи и да се промени, така че проблемите между вас да се изгладят.

 

Когато е научил урока си

Всички правят грешки. Важно е след това да взимаме поуките си и да научаваме уроците си. Простете и дайте втори шанс на връзката ви, ако виждате, че партньорът ви е научил своя урок.

 

Когато той наистина съжалява

Неискрените извинения си личат. Трудно могат да бъдат маскирани. Лошите намерения проличават впоследствие. Ако обаче виждате, че партньорът ви съжалява истински за грешката, която е допуснал, помислете дали не е добре все пак да простите и да продължите напред. Утре може вие да допуснете грешка, за която да съжалявате.