Как правенето на мои собствени дрехи промени живота ми

Ако ми бяхте казали,когато бях на 29, че след десет години, аз ще съм си направила мой гардероб, че ще управлявам компания за шиене и най-накрая ще съм намерила спокойствие относно моето тяло, бих казала, че това е невъзможно. Но с научаването да ушивам проста възглавница , започна пътя към тотална промяна в живота ми.

Още когато бях малка, в балетния клас ме обиждаха за това, че имам изпъкнало коремче. Без сначение колко диети опитвах, или колко коремни преси правех, аз все си оставах пълна, дори ако правех бързи опити да се побера в по-малък размер. Когато бях тинейджърка, вече се бях отказала от това: не само, че се чувствах като непривлекателен провал, за това, че носех размер 16 на 16 години.(как се смея сега на мисълта, че това e огромно), но също така беше невъзможно да обличам това което исках, въпреки факта, че обичах дрехи, защото просто нямаше мой размер дрехи , които харесвам в магазините.

Разбира се, размерът ми не беше единственото нещо, което ме определяше. Като ентусиазиран човек, който лесно си намира хобита, аз бях креативна от ранна възраст, винаги започвайки ново изкуство или занаят. Така, че когато търсех ново предизвикателство , когато навърших 30, реших, че се науча да шия. Ясно си спомням първия урок, който взех – правене на “проста” възглавница- като направих първия шев, схванах как става. Преди много време, прекарвах всяка вечер и уикенд учейки нови техники; скоро след това се опитвах да правя мои собствени дрехи, като имах вълнуващата идея, че може би ще мога да направя дрехи, които да ми стават.

Представете си моето разочарование после, когато открих ,че точно както много дрехи в магазини свършват до размер 16, така и повечето моделите за шиене. Освен това, те често бяха направени за чашка В сутиен, а аз носех много по-голям размер от това. Така че, трябваше да се науча да променям моделите, за да ми подхождат, усвоявайки сложното “нагласяване за голям бюст” и научавайки се как да правя една дреха с различни размери в бюста, кръстта и бедрата. Отне ми много време да си усъвършенствам уменията, но след това, аз можех да изработвам всякаква дреха, от всякакъв плат, във всякакъв стил – и ми ставаше.

Ученето на това умение да променям дрехите си така че да прилягат на моето тяло, беше изключително освобождаващо: от постоянния вътрешен глас, който имах когато бях съблекалня, искайки да се побера в размер 14, от носенето на дрехи, които други хора смятат , че са подходящи за размера на даден човек. Стана очевидно, че противоположно на това което всички мислят, всеки може да носи каквото и да е, ако му приляга. Няма вълшебно правило, което да казва , че когато жените достигнат размер 16, те вече не могат да носят копринени рокли, кожени якета, бански костюми и къси блузи. Всичко, което ви трябва е достатъчно плат, шиене и умения-тогава всичко е възможно. Разбрах, че няма нищо нередно с моето тяло, и опитването на дрехи, направени по модел за мен беше просто блаженство.

Все още бях неудовлетворена, че трябваше да правя толкова много промени на всеки шивачески модел-и знаех, че не съм сама-защото  жените от Великобритания средно са с размер и чашка DD. Затова една нощ, 6 години след като се научих да шия, ми хрумна идеа която би ми променила живота отново: щях да помагам на други заоблени жени да опитат позитивната трансформацията, която аз преживях, създавайки шивачески модели, направени за нашия размер  и форма на тяло – без нагласяне.

Година по-късно, основах Cashmerette Patterns  с Апълтън рокля, рокля , която не се отваря на бюста, и която е с размери от 16 до 32, и с размер на чашка от C до H. И се оказах права: много жени се почувстваха отчуждени от шиваческите модели, и възможността да си направят рокля беше не само удобна,но и освободителна. Оттогава аз спрях да управлявам Cashmerette на пълно работно време. Имаме повече от 20 модела, от тениски и бански костюм със сутиен отвътре, до риза ,на която не й се отварят копчетата. Те се продават по целия свят.

Моето 29-годишно аз щеше да бъде удивена да види как изглежда животът ми сега, но знам ,че тя би била горда, а може би и дори малко поразена от това колко много съм се променила и как имам възможността да помагам на други жени като мен. Шиенето промени почти всеки аспект от моя живот и винаги ще бъда благодарна на малката възглавничка, която ми отвори очите за това какво е възможно.