Как да спасим кожата си от претоварване?

Суха и неравна кожа с акне? Вероятно това се дължи на студените температури, диетата и козметиката ви.

Не само тялото и психиката ни се затрудняват през зимния сезон – кожата ни също може да претовари, докладват дерматолозите.

Какво се случва тогава? Появява се акне, често и подкожни пъпки, на допир кожата става груба и неравна и понякога се бели… с две думи – резултатът не е никак приятен.

Понякога претоварената кожа се появява, когато се получи хормонален дисбаланс. Но много хора, в перфектно здраве, през зимата са изправени пред предизвикателството на този проблем.

Това е така, защото точно през този сезон менюто ни често се състои от по-мазни храни и особено покрай празниците, диетата ни става по-нездравословна. Като към това добавим повечето козметика и грим, която тенденционно използваме по това време на годината, заедно с ниските температури, кожата ни лесно може да се претовари.

Съставките в козметиката, които да избягваме, ако имаме кожа, склонна към акне

Най-добрият начин да се предпазим от неприятния ефект е да намалим мазнините в диетата си и да се съсредоточим върху храни с повече антиоксиданти и витамини.

Заедно с това трябва да се опитаме и да минимализираме козметиката и грима, който използваме ежедневно. Хубаво е да се ориентираме към продукти на базата на масла и да насочим вниманието си към чувствителните части на лицето – Т-зоната и брадичката.