Как да си направите сами козметични продукти у дома?

Искате да изглеждате прекрасно, без да се налага да посещавате салона или да изпразните портфейла си с куп скъпи продукти? Има лесно решение. Направете си сами едни от най-използваните козметични продукти у дома:

Хайлайтър

Не искате да си купувате хайлайтър? Ако имате перлено червило или някое по-светло може да смесите с малко кокосово олио и да размажете добре по лицето. Така ще се сдобиете с естествен блясък.

Скраб за устни

Ако устните ви са сухи или напукане, може да ги „съживите“ като смесите мед с малко захар и втриете в тях. Масажирайте 1-2 минутки и измийте.

BB крем

Ако искате да заложите на по-лека текстура в по-топлите дни, може да смесите малко от фон дьо тена си с дневния си крем и да нанесете. Така хем ще хидратирате кожата, хем ще имате лека покривност с цвят.

Почистване на четките за грим

На практика не ви трябват някакви специални продукти, а обикновен шампоан. Сложете няколко капки в топла вода и после поставете четките в течността за 10-15 мин.

Сенки за вежди

На практика те са с абсолютно еднакъв състав и консистенция като сенките за клепачите ви. Ако разполагате с палитра в кафявата гама, можете без проблем да я ползвате и за веждите си.