Как да си направите домашен дезодорант?

И така, какво не е наред с купения от магазина дезодорант?
Сега може би се чудите защо тревожa за това. Не е като да ядем стария си дезодорант и други продукти за лична хигиена. Въпреки че това е вярно, хормоните и никотиновите лепенки действат, защото кожата ни абсорбира много от това, което поставяме върху нея. И някои от съставките в конвенционалния дезодорант причиняват сериозни проблеми.

Триклозанът например е често срещана съставка, която Минесота забрани поради притесненията си, че може да причини развитието на супермикроби . Проучванията показват, че това може да наруши нормалната функция на щитовидната жлеза и да промени хормоните .

Други често срещани съставки са алуминий – който присъства в някои дезодоранти от “естествен кристал” и е класифициран от онколога като генотоксин и хормонален разрушител – пропилен гликол, парабени и “аромат”, който често включва фталати.

Как да изберете естествения дезодорант, подходящ за вас?
Всеки от нас има уникална химия на тялото, поради което аромати като този ванилов спрей за тяло миришат различно при различни хора. Когато става дума за дезодорант, нашата лична химия на тялото играе огромна роля за това какво става и какво не.

Някои хора се нуждаят от опцията за пълна сила – такава би била тази рецепта – докато други намират пълната сила за дразнеща и се нуждаят от рецепта за дезодорант, формулирана за чувствителна кожа .

Домашна рецепта за дезодорант (която наистина работи!)

Готови ли сте да кажете сбогом на закупените от магазина дезодоранти? Добре, ето рецептата!

Съставки:

  • 3 супени лъжици сода за хляб – ако това ви се струва прекалено много след като го опитате, намалете със супена лъжица и увеличете арарута на прах с една супена лъжица
  • 5 супени лъжици арарут на прах или царевично нишесте без ГМО
  • 6 супени лъжици масло от шеа
  • 30-60 капки етерично масло ( чаено дърво , тамян , лавандула и пачули са добри варианти

Начин на приготвяне

В дълбока купа смесете сода за хляб и арарут на прах (или царевично нишесте заедно). Използвайки ръцете или вилицата, работете в маслото от шеа, докато изглежда като много ронливо тесто. Добавете етерично масло, ако използвате и след това разбийте дезодоранта заедно с ръчен миксер. В началото ще ви се струва прекалено сухо и ще се чудите дали наистина ще се смесят, но ще стане. Все пак се нуждаете от дълбока купа, тъй като в началния етап на смесване не искате прахът да излезе от купата. Прехвърлете в чист стъклен буркан.

Начин на употреба

Използвайте върховете на пръстите си, вземете много малко количество дезодорант и го разтривайте в областта на подмишниците, докато стане невидим. Дезодорантът ще попие бързо и ще ви освежи, но ако искате допълнителна защита срещу сухота, можете да нанесете слой аратут на прах върху дезодоранта с помощта на четка за грим.