Как да си направим перфектно селфи?

Влезте в галерията на телефона си. Погледнете последната си фотосесия, която е била с цел да си направите снимка за Instagram. Може би имате от 5 до 450 000 снимки, докато сте направили тази, която наистина ви харесва. Ние всички го правим.

Това е така, защото правенето на перфектното „Селфи“ не е лесно – става въпрос за правилната комбинация от светлина, ъгъл, настройка и фото филтри.
Консултирахме с експерти (знаменити блогъри, фотографи и др), за да разберем как се прави перфектната снимка. Прочетете за дванадесет съвета, които ще ви помогнат да вземете играта си на следващото ниво.

 

1. НАМЕРЕТЕ ПЕРФЕКТНАТА СВЕТЛИНА
Селфи без нужната светлина? Просто забравете!

Основното правило, когато правите поредното си селфи за Instagram, е да намерите подходящата светлина, която да освети достатъчно добре кадъра. Дневната светлина е най – препоръчителна за действието „Селфи“. Ако сте си у дома, вдигнете щорите на прозорците и застанете пред тях. Знаменитостите силно разчитат на това.

ВАЖНО: Избягвайте слабо осветените места. Да се спуска сянка по лицето ви – никога. Ако имате предна светкавица – използвайте я.

 

 

2. ИЗБЕРЕТЕ ПОДХОДЯЩ ФОН

Какво е селфи без подходящ фон? Вярно е, че основната функция на селфито е да покаже вашето лице. Но как би изглеждало то, ако зад вас има олющени стени, контейнер или случаен човек, хванат случайно в неудобна поза?

Изберете природа, градска среда, домашна обстановка или едноцветен фон. Ако целта на конкретното селфи е да покажете грим или прическа – изберете бял фон. А защо? Защото знаете ли, че стените в музеите са бели, за да изпъкнат картините.

 

 

3. ПОДХОДЯЩА ПОЗА НА ЛИЦЕТО

Най – добрите снимки се получават когато държите телефона си точно на равнището на очите. От основно значение е да използвате по – изваяният ви профил.

Забравете за старомодния „Duck face“ или мръщенето, които бяха актуален преди 5 години. Не преувеличавайте. Отпуснете лицето си, усмихнете се леко и вложете емоция. Очите са основен фактор при селфито, затова атакувайте главно с тях.

 

 

4. РЕДАКТИРАЙТЕ СЕЛФИТО

От голяма необходимост е да коригирате светлината и контраста. Ако снимката е твърде тъмна, осветете я. Ако е твърде светла, затъмнете я. Цветовете трябва да бъдат балансирани.

Избягвайте използването на филтрите на Instagram, особено по – старите. Ръчната обработка е най – ефективна.

Още съвети за перфектно селфи от известни фотографи .
Има още няколко съвета, които е добре да използвате, когато искате перфектно селфи:

 

 

1.Усмихни се искрено

„Винаги се усмихвайте, така снимката никога няма да изглежда зле“, казва Лейк. Не правете много голяма усмивка, тя трябва да бъде лека и непринудена. Естествените усмивки винаги са по-добри. Правете го пред огледалото, докато не го направите правилно. Вие ще получите една прекрасна снимка !

 

 

2. Пробвайте различни ъгли за добро селфи

Ако има един съвет, който трябва да запомните от Ким Кардашиан, това е следното: Когато става дума за селфи, дръжте брадичката надолу и камерата нагоре. Може би има около пет души в света, който изглеждат добре, ако правят това обратно, но ние все още не сме ги срещнали . Когато си правите селфи, задръжте телефона така, че дъното му да е равно на очите ви. Или още по-добре, използвайте стик за селфи .

 

 

3. Използвайте правилните приложения и филтри

„Има един мек и прекрасен филтър за селфи в Insagram на име Валенсия. Това е най-хубавото съкровеното от всички филтри и прави всички да изглеждат прекрасни“, казва Лейк, който също препоръчва приложението Afterlight за редактиране на снимки.

Ако наистина искате прекрасна снимка, Фан препоръчва телефона Samsung Galaxy S5, който има самостоятелен режим. „Това прави всичко по-лесно. Заснемам снимка и то автоматично я преработва и освежава „, казва тя.

Не е срамно да редактирате снимките си, преди да я публикувате в „Insagram“. Ние също така използваме Facetune, който ви позволява да размазвате, оформяте, преобразявате определени области на лицето си. Не харесвате вашите торбички под очите? Премахнете ги! Искате да избелите зъбите си? Направи го. Един фин трик на Facetune е за „детайлите“ в очите ви, което ги кара да изглеждат ярки и блестящи.