Как да се справите с лющенето на кожата?

Всяка една от нас се сблъсква с този проблем през зимата – без изключения! Лющенето се случва „благодарение“ на множество фактори: рязката смяна на температурата, влажността, студа… Ето как да се справиш с проблема бързо и ефикасно.

Представяме ти нашите бързи и лесни 5 решения.

 

Какво да НЕ правиш ако кожата ти се лющи?

Не търкай! От много отдавна съществува грешното твърдение, че пилингът на кожата може да подейства само ако се направи със скраб. В никакъв случай не прави това! Ако кожата вече е започнала да се отлепва от сухотата, то тогава не е нужно да я травмираш допълнително със скраб.

 

Използвай ланолинов крем

Ще се убедиш, че по-доброто нещо от пилинга е веществото ланолин (известен още като животински восък). Всъщност то има много активно успокояващо действие за кожата, което се дължи на мазната му основа (точно тя създава защитния филм). Бебешките кремове са най-добри, защото имат най-висок процент на съдържание на ланолин. Можеш спокойно да го използваш ако кожата ти е суха и лющеща се, но не забравяй, че грижата трябва да бъде ежедневна.

 

Балсамът за устни (твой вечен верен приятел!)

Ако проблемът с беленето на кожата те е застигнал в най-неподходящото време и на най-неподходящото място – на път з аработа, на ледената пързалка или по време на романтична разходка, тогава не се колебай да използваш най-обикновен балсам за устни без блясък, цвят или мирис. Да, да, точно така! Можеш да намажеш лицето си с него, защото неговият състав е достатъчен, за да изгради нужната защитна бариера, за кожата.

 

Прави си медена маска

Медът помага много повече на кожата, отколкото пилингът. Единственото, което трябва да направиш е да разредиш меда с малко количество топла вода. След това нанеси върху лицето си и остави за 15-20 минути. Най-важното е да измиеш след това маската добре: водата трябва да е с температура 22-23 градуса, най-много 23 (не повече), а след това се подсуши с мека кърпа.

 

Подхранващ крем за през нощта

Накрая, но не на последно място – нощната грижа – тя е много важна! Използвай качествен подхранващ крем преди лягане. Можеш също да добавиш масло за лице като основа. Схемата за грижа е проста: започваш с маслото (стоиш с него около 10-15 минути), а след това нанасяш крема. И вече можеш да забравиш за пилинга до края на зимата!