Как да се гримирате, за да изглеждате по-млади

Спазването на здравословен режим на хранене и използването на подходяща козметика са две от тайните на кожата без бръчки, с млад и жизнен вид без преждевременно стареене. Значение обаче има и гримът, който използвате и най-вече как го използвате, защото употребата на неподходящ грим може да ви накара да изглеждате по-стари.

От значение е не само какъв вид избирате, но и в какви цветове „обличате“ лицето си, както и в какво количество.

За да ви помогнем да изглеждате по-млади с помощта на правилния грим, ще ви представим някои трикове, с помощта на които да изглеждате по-свежи.

Внимавайте с коректора

Ако използвате коректор за основа на грима под формата на пудра, бъдете внимателни с нанасянето ѝ. Не добавяйте прекалено плътен и тежък слой върху кожата, защото това ще доведе до „начупването“ на грима при мимическите движения на лицето. Резултатът ще е поява на бръчки и фини линии, които иначе нямате.

Не нанасяйте много фон дьо тен

Злоупотребата с фон дьо тен също може да изиграе лоша шега, защото при твърде дебел слой от този продукт също се появяват бръчки. Вместо това нанесете по-лек и тънък слой фон дьо тен и го уплътнете с леко розов блясък по скулите. Преди това хидратирайте добре кожата.

Използвайте крем-руж стратегически

Кремообразният руж е чудесен за кожата, стига да се прилага правилно. За най-добър ефект използвайте розови и прасковени тонове, които да смесите с подходяща за целта четка за нанасяне. Нанесете върху скулите, но не забравяйте и центъра на челото. Това ще придаде повече блясък и свеж вид на кожата.

Избягвайте тъмни цветове сенки за очи

Опушеният грим е прекрасен, но е и претенциозен. Подходящ е за вечерни събития при приглушена светлина. През останалото време използването на прекалено тъмни сенки може да ви накара да изглеждате по-възрастни и с натежал поглед.

Ако използвате молив за устни, нанасяйте възможно най-деликатно

Моливът за устни е чудесен продукт, който помага на червилото да остане на мястото си за дълго време, както и да придаде на устните ви плътен контур. Нанасянето на неправилния цвят обаче, както и прекаляването с плътността на линията може да ви състари с най-малко 10 години.

Добавете малко масла към фон дьо тена ви

За да бъде кожата ви с по-млад и свеж вид можете да добавите към фон дьо тена си малко от любимото си подхранващо масло за лице. Това ще направи текстурата му по-гладка и мека.

Сменете цвета на червилото си

Ако досега сте използвали тъмни цветове червило е време да преосмислите този навик. За да придадете по-младежки и свеж вид на лицето си е време да замените тъмните нюанси в червилото с по-меки, светли и апетитни тонове, които подмладяват.