Как да разберете дали се омъжвате за подходящия човек?

Може да бъде трудно да откриете истинската любов. Но след като я намерите, самият живот става по-лесен, да се надяваме. Това може да ви накара да се почувствате все едно плувате над розови облаци или да ви държи будни през нощта с една жестока мисъл – дали този човек е единствения или не.

За жалост, е вярно, че някого, когото обичаме толкова много, може да не се окаже нашия партньор за цял живот. Ако сте готови да се обвържете с една връзка до края на живота си, ще ви трябва повече от просто любов за истинско щастие.

Събрахме най-надеждните знаци от психолозите, които могат да се приложат дори в първите дни на една връзка, за да намерите правилния отговор и да изживеете любовта си докрай.

 

1. Можете да четете мислите си

Това не е романтична тренировка! Психологическите изследвания доказват, че любовта всъщност може да помогне на нервната ви система да е в съответствие с тази на половинката ви. След като прекарате достатъчно време заедно, ще разберете неговите чувства, мисли и реакции. Тази връзка е повече от познаването на някого наистина добре. Можете едновременно и без усилия да се разбирате дори в пълна тишина. Следващият път, когато сте заедно, опитайте да посочите нещо, което ви се струва смешно, без да казвате нищо. Страхотно е да се смеете заедно толкова лесно!

 

 

2. Споделяте едни и същи идеи за бъдещето

След като откриете любовта на живота си, е време да „мислите като двойка“, като че това е език. Вероятно ще искате той да е до вас през следващите години от живота ви, така че по-добре да мечтаете за бъдещето заедно. Не е нужно да имате едни и същи стремежи, но ако той е единственият, винаги ще намерите начин да поддържате живота си заедно, независимо от всичко. Намирането на свободата в това да бъдете заедно е един от най-важните стълбове на любовната история през целия живот.

 

 

3. Мислите, че си струва

Ангажираността е от жизненоважно значение за поддържането на отношенията особено ако говорим за единствения и невинаги „пакетът” е „всичко в едно“. Трябва да правите компромиси, това не трябва да е изненада. Но когато е правилно, ще го правите инстинктивно. Психолозите от университета Кобе в Япония показват, че без никаква жертва отношенията няма да продължат дълго. Това не означава, че трябва да се промените или да се откажете от своята цялост. Просто трябва да сте достатъчно умерени в действията си, за да създадете място за щастието на другия човек.

4. Мозъкът ви функционира по различен начин

Искаме да мислим за сърцето, когато става дума за любов, но всичко се случва в главата. Проучване на университета Стони Брук в Ню Йорк показва как мозъчните реакции са повлияни от любовта. Когато мислите за единствения за вас, се стимулира центърът за възнаграждение в мозъка ви, увеличавайки нивата на допамин. Можете също така да кажете, че чувствате пеперуди в стомаха си.

5. Ставате подкрепа един за друг

В края на дългия ден ще намерите тласъка, от който се нуждаете, с вашата сродна душа. Тъй като сте се забавлявали заедно, никога няма да се почувствате обезкуражени или неудовлетворени. Ако чуете подкрепящи думи от човека, когото обичате най-много, ще заобичате себе си още повече.

 

 

6. Чувствате се доволни без допълнителни усилия

Това е важно. Когато намерите своя партньор в живота – едно от най-големите основни събития в живота на човека, ще го усещате нормално. Ще почувствате, че вече живеете по този начин и бързо ще интернализирате новия си източник на щастие. Това ще ви накара да се почувствате смирени във връзката си. Няма да се превърнете в човек, който постоянно говори за връзката си, защото нямате какво да доказвате на другите. Акаунтите в социалните мрежи няма да се напълнят със снимки на двама ви, защото нямате време за тези неща, а ще се концентрирате върху самата връзка.

7. Искате да го представите на близките си

Основната психология казва, че всички имаме нужда от одобрение в живота си и ако идва от нашите близки, това е особено удовлетворяващо. Ето защо споделяме добри новини с тях. Като включваме хората, които са специални за нас, възпроизвеждаме собственото си щастие. Когато срещнете единствения, същият инстинкт ще се появи и ще сте нетърпеливи да го запознаете със семейството и близките си приятели. Също така е полезно да създадете надеждна система за подкрепа около разцъфтяващата романтика с добрите намерения на вашите близки, сочи проучване.

8. Намирате удоволствие в спалнята и извън нея

Интимността е важна, но не само тя е отговорна за химията на здравата връзка. Физическата връзка ще се усеща различно в правилните ръце, но привличането към единствения ще бъде наоколо през цялото време, дори и с дебели зимни дрехи. Понякога една дума, една усмивка или хрумване ще ви накарат да се почувствате като че сте намерили най-специалния човек за вас.

 

 

9. Чувствате се различно без него

Запазването на индивидуалността и независимостта ви по време на връзка е един от основните моменти да прекарате много дълги години заедно. Въпреки това създаването на пространство в живота ви за някого също е важно. Когато намерите човека за себе си, някои части от живота ви ще се адаптират към тази щастлива промяна и ще нормализират новата ви рутина. Отсъствието на половинката ви „естествено“ ще се усеща особено.

10. Ставате „ние“

След като проверите всички точки, които споменахме по-горе, последният елемент е просто местоимението ние. Психолозите от Тексаския университет публикуват проучване за важността на употребата на „ние” и „нашите” като част от естествения ни подбор на думи. Когато станете екип с половинката си, ще ви достави радост да говорите за нещата, които споделяте, а не просто да говорите за себе си. За приятелите ви, които трябва да слушат историите ви на двойка, може да не е толкова забавно. Но да станете „ние“ е забележителен символ на любов през целия живот.