Как да преодолеете емоционалните стени на всяка зодия?

Никой не е напълно открит в общуването си, дори и с най-близките хора. Винаги нещо си остава вътре в нас. Не позволяваме на другите да проникнат до него, да узнаят истинските ни чувства и мисли. Нормално е, когато общуваме да си поставяме маски. Много от нас си изграждат и непробиваеми емоционални стени, според които допускат по-трудно или по-лесно хората към себе си.

Как да преодолеете тези емоционални бариери на всяка отделна зодия, с която искате да изградите по-дълбоки отношения?

 

Овен

За да проникнете през емоционалните бариери на Овена е необходимо да го изслушвате много внимателно, когато ви разказва за нещата, към които има страст. Поддържайте разговора и бъдете позитивни. Слушайте го много добре и му задавайте въпроси, за да усети вашата заинтересованост и уважение към нещата, които харесва. Не го прекъсвайте, когато говори. Оставяйте го да отговори на въпросите ви дълго и напоително. Най-много се дразнят, ако ги прекъснете и започнете да им давате вашите примери. Въпреки че Овните обичат конкуренцията и състезанията във всичко, в разговорите това не им е любим подход.

 

Телец

С Телците трябва да сте особено търпеливи. Процесът на разбиване на емоционалните им стени е много дълъг и тежък. Това ще се случи, само когато те се убедят в добрите ви намерения и ви допуснат в личния си свят. Затова е важно с поведението и думите си да изразявате уважение, доверие, отвореност и сигурност. Най-общо казано е необходимо да ги заобиколите изцяло с позитивизъм и уют. Телецът има навика да тества партньорите си, да ги провокира, за да разбере дали може да ги допусне по-навътре в сърцето си, дали може да им се довери изцяло.

 

Близнаци

Близнаците са истински майстори в комуникацията, така че да ги конкурирате в говоренето не е особено добра стратегия. Няма да ги впечатлите, ако се опитвате да ги надговорите. Ще успеете, ако проявите свой собствен стил на комуникация, който е различен от техния и от стандартния въобще. Тази зодия предпочита различните личности, които са загадъчни и интересни. Също така, Близнаците харесват способността на хората да пазят тайни. Ако успеете да ги подготвите да ви доверят нещо и не предадете доверието им, това е един от начините да пробиете техните емоционални бариери.

Рак

Колкото повече споделяте за себе си, толкова повече стените на Рака изтъняват и постепенно се срутват. Ако говорите за себе си искрено и от дъното на душата си, ще го спечелите бързо. Внимавайте да не изглеждате прекалено витаещи в облаците, защото ще ви заподозрат във фалшивост. Бъдете земни и непресторени. Ракът обича напълно честните и ясни отношения. Раците имат нужда да са изцяло отворени във връзките и отношенията си с близките, затова не трябва да ги карате да усещат, че не могат да се разкрият напълно пред вас. Затова вие направете първата крачка и разкрийте себе си. Държат се така, защото много се страхуват да не ги наранят.

 

Лъв

Когато се опитвате да проникнете през емоционалните стени на Лъва, трябва да сте настойчиви и да ги уверите колко е важно за вас да имате стабилна основа, на която отношенията ви да стъпят. Това е важно за тях и ако разберат, че е ценност и за вас, ще ви допуснат до себе си. Съсредоточете се върху тях в разговора. Лъвовете обичат да са център на вниманието. Слушайте ги внимателно. Оставете Лъвът да ръководи разговора. Не се опитвайте да превземете водещата му роля, защото това е грешна стратегия с тази зодия. Тези индивидуалисти са мили и очарователни до момента, в който не се опитате да им превземете лидерството.

Дева

Девите са твърде умни, за да бъдат заблудени. Ако не се докажете пред тях, няма да ви повярват, каквото и да казвате и както и да ги омайвате. Те са верни приятели, но само ако знаят, че си струва. Бъдете автентични в поведението си. Покажете, че на вас може да се разчита и ще спечелите Девата на своя страна. За тази зодия е от голямо значение да знае, че няма да я предадете. Това е едно от най-лошите неща, които очакват от другите хора и предпочитат да го избегнат.

 

Везни

Ако искате да пробиете през стените на Везната, бъдете до тях, когато имат нужда от вас. Тази зодия цени високо приятелската подкрепа, доверието и безвъзмездната помощ. За тях това означава много. И го докажете с действия, а не само с думи, защото това ще ги разочарова. Внимавайте само да не преигравате, защото са чувствителни и усещат фалшивото поведение. Не се старайте да сте човека, който смятате, че Везните искат от вас да бъдете. Просто бъдете себе си.

 

Скорпион

Ако искате да проникнете в интимния свят на Скорпиона, няколко излизания на по бира няма да ви свършат работа. Ще е истинско приключение, докато успеете да завъртите главата му и да го отпуснете. Не че Скорпионът не е влюбчив и авантюрист. Той просто ще ви тества до последно, докато ви се довери. Ако наистина искате да спечелите доверието му, не се отказвайте. Скорпионските тестове обикновено означават, че той ви е харесал и просто иска да изведе комуникацията си с вас на по-дълбоко ниво.

 

Стрелец

Стрелецът ще ви е благодарен, че сте честни с него. Той предпочита директността и откровеността в отношенията. Недомлъвките го побъркват и отблъскват. Ако ви попита за предишната ви връзка, отговорете му без заобикалки. Ще усети, ако не сте искрени и това ще блокира доверието му. Не се опитвайте да го лъжете. Стрелците са много умни и ще усетят измамата с няколко насочващи въпроса. Тази зодия също изгражда доверието си на база отзивчивост и готовност за помощ от страна на хората около тях. Ако сте до тях в моменти, в които имат нужда от вас, те ще ви допуснат по-близо до себе си.

 

Козирог

Козирозите страдат от дефицит на доверие по принцип. Те подхождат негативно към непознатите и винаги имат едно наум за намеренията им. Нужно е много търпение и себедоказване, докато проникнете през непробиваемите стени на Козирога. Не го притискайте. Ще си спечелите отдръпването му, а дори и гнева му. За да се отвори към вас, тази зодия има нужда да усеща искреност и неподправеност в отношенията. Говорете с Козирога надълго и нашироко на важни теми. Това ще го впечатли.

 

Водолей

Да успеете да разбиете бариерите на Водолея и да го накарате да изгради стабилна връзка с вас ще е наистина трудно. Не може просто да се отворите емоционално, да разкриете истории от личния си живот и да очаквате, че Водолеят ще ви приеме навътре в сърцето си. Дори да изглежда така отвън, Водолеят отвътре може да изпитва съвсем друго. Не се подлъгвайте по ведрата му усмивка. Ще ви се наложи да го конкурирате по интелект, за да спечелите доверието му. Ако казвате нещо, бъдете подготвени с доказателства.

 

Риби

Ако Рибите са издигнали крепост около емоционалния си свят, значи определено са били наранявани в миналото. Ужасно ги е страх да не се случи отново. Вероятно те са дали много шансове на хората, които са ги наранили, докато накрая са осъзнали, че е безнадеждно. За да ги спечелите ще са ви нужни наистина много търпение и доказване на искреността ви. Рибите обичат философските теми. Предпочитат да се обграждат с личности, които се вълнуват от душевно ценни неща, а не от материално-прозаични.