Как да имате красива и жизнена коса след 40-годишна възраст?

Косата е важна, независимо дали сте мъж или жена.

Обществото поставя на фокус тънкото тяло, но когато става дума за коса, тънко не е дума, която бихме искали да чуваме. Изтъняване на косата и плешивостта може да се повлияят в различни възрасти, това е особено ясно изразено при мъже, които са на 40-годишна възраст.

Как да предотврати загубата на коса, потърсихме отговори и мнения на специалистите. Ето и техните съвети:

Когато не се приема достатъчно храна и има недостиг на необходимите витамини, косата губи ценните съставки, които я правят силна и красива. Ако носите стегнати прически, плитки, конска опашка през цялото време, рискувате да развиете алопеция, което е вид остро окапване на косата.

Соевото мляко е ценен източник на протеини и играе важна роля за производството на хемоглобин. Той от своя страна спомага за транспортирането на кислород до клетките, мускулите и тъканите. Той е от съществено значение за клетките и изгражда мускулите. Млякото и соята за закуска са лесен начин да добавите тази ценна храна към вашата диета.

Когато сушите косата си трябва да сте много внимателни, да изтриете с кърпа и да предпазите фоликулите от увреждане.

Започнете да добавите повече фибри, плодове и зеленчуци към вашата диета. Също така пийте много вода. Красотата отвътре може да се превърне и в красота отвън.

Избягвайте прекомерната употреба на химикали, а те са във всичко – оцветители, окислители, шампоани, балсами, спрейове и т. н.

Кафявият ориз е здравословен със съдържанието си на биотин, основен минерал, който може да намали риска от загуба на коса и да доведе до прошарена коса. Кафявият ориз също е добър източник на фибри и поддържа храносмилателния тракт в добро състояние.

Ако лекарят не ви е предписал перука, то носенето на такава по всяка друга причина е неуместно. Когато носите перука, скалпа не е в състояние свободно да диша и може да се получи задушаване на фоликулите. Такова води до дразнения на скалпа, затова е нужно той да се масажира.

Опитайте хена за косата и псилиум, за баланс. Това са два лесни начина за постигане на добър растеж на косата и естествен начин за по-балансирана система. На пазара има много продукти, които балансират и се борят с косопада.

Портокали, грейпфрути и лимони съдържат високи нива на витамин С. Той помага в грижата за здрава кожа и коса. Консумирането на храни, които съдържат значително количество витамин С, може да помогне за запазване скалпа и космения фоликул в страхотна форма.

Трябва да изберете най-подходящия шампоан, защото това е важно за здравето на вашата коса и, за да извлечете максимума от парите си. Опитайте изборът на шампоан и балсам според вашия тип коса и от една марка.