Как да използваме сешоар без да увреждаме косата си?

Колкото и странно да звучи, използването на сешоар при дами с боядисана коса е препоръчително, защото сместа от вода и въздух ускорява окисляването. Ако излезеш на улицата с мокра коса, рискуваш да изглеждаш като есенно листо.

Друг важен факт, който трябва да имаш предвид, е, че косата трябва да бъде влажна, когато пристъпиш към използването на сешоар. След като излезеш от банята я подсуши с кърпа, а ако не бързаш, може да започнеш първо да се гримираш или да вършиш друга дейност.

Как да сушиш косата си със сешоар, без да ѝ нанасяш трайни щети:

№1: Запази спокойствие

За да изсушиш косата си на 100%, трябва да бъдеш търпелива. Ако използваш преса след това, трябва да не остава и капка вода. Чудиш се защо? Отговорът е много прост: обикновено плочите на пресата могат да се нагряват до 210 градуса, а водата кипи при температура от 110 градуса. Тоест ако не си изсушила косата си напълно, рискуваш да увредиш косъма и да унищожиш кератина, който е силен протеин, формиращ здравата основа на косата, ноктите и зъбите.

 

№2: Не увеличавай градусите и мошността

Вярно е, че при увеличена мошност косата съхне по-бързо, но замисляла ли си се каква е цената, която ще платиш в дългосрочен план? Перфектната формула е комбинация между температура от 60 градуса и супер мощна топлинна струя.

 

№3: Използвай дифузер

Всеки сешоар върви в комплект с дифузер. Тази приставка разпределя равномерно топлината и придава перфектен завършек на прическата ти.

 

№4: Използвай защитен спрей

Използването на спрей за защита от топлината е силно препоръчително, ако използваш преса или маша след това. Спреят създава термичен слой, който предпазва дори когато си пропуснала да изсушиш дадена зона.