Как да изберете подходящия цвят за вашата коса?

Решението да смените цвета на косата си е съвсем естествено, като се има предвид всички изкусителни нюанси, които се предлагат вече на пазара. Но преди да експериментирате, е добре да сте наясно дали даденият цвят ще ви подхожда.

Със сигурност сте виждали дами, които изглеждат повече от нелепо заради цвета, които са си избрали. Ако не искате да сте една от тях, вижте важни съвети при избор на цвят за коса.

Не се отклонявайте драстично от естествения си цвят

Въпреки че дамите със светли очи изглеждат еднакво добре с тъмна и руса коса, при останалите може и да не се получи така.

Ето защо специалистите по красота съветват да прибегнете към изрусяване на косата или само нейни отделни кичури, ако сте с тъмноруса или светлокестенява естествена коса. Момичетата с кафява коса пък ще изглеждат добре и с черниа.

Вземете предвид цвета на кожата си

Ако сте с по-топъл тон на кожата, ще ви отиват цветове на косата като русо, медено, златисто, шоколад, червено, тъмнокафяво.

В случай че сте със студен тон на кожата, за вас са подходящи цветове за косата като сребристо, платиненорусо, кафе, рубиненочервено, пясъчнорусо.

Общи съвети за боядисване на косата

За да е добър крайният резултат, не бива да сте крайни в експериментите си. Най-добре се доверете на фризьор, който да извърши боядисването на косата ви.

За да запазите цвета по-дълго, използвайте специализирани шампоани и балсами за боядисана коса.

Ако планирате коренно да промените цвета на косата си, имайте ясна представа какво ще се случи. Не оставяйте крайният резултат само в ръцете на фризьора си.

В случай че не сте сигурни какво ще се получи и дали изобщо ще се възприемете с новия си цвят, можете да посетите магазин за перуки и да пробвате сходен цвят. Вариант и преди боядисването на цялата си коса да обагрите само няколко кичура.

Не забравяйте, че всички бои за коси съдържат химикали. Ако сте бременна, се консултирайте с лекар преди да пристъпите към процедура.

За първо експериментално боядисване може да приложите шампоани или спрейове, които не боядисват така интензивно, а и се отмиват бързо.