Какъв амулет за късмет трябва да имаме според зодията ни

Тайната на успеха и щастието е най-голямата загадка, стояща пред човешкото общество. В същото време всеки човек се опитва да привлече късмета и благосклонната съдба на своя страна, използвайки различни талисмани, заредени с положителна енергия чрез мисъл или определен ритуал.

Можем да се радваме на голямо разнообразие от талисмани, който пазарът ни предлага. Все по-лесно е да открием магазин, от където да си купим талисман за късмет.

Но неговото значение и влиянието, което той ще окаже на нашата съдба, се тълкува от зодията. Препоръчва се, когато си купуваме амулет, той да бъде съобразен със зодиакалния ни знак. Неговата функция е да ни защити от негативното и да донесе положителни емоции в живота ни, използвайки влиянието на планетите.

Интересно е, че с настъпването на периода на определена зодия, амулетът задейства защитните си сили върху всички, не само върху представителите на тази зодия. Важно е използваният амулет да е подарък или да е направен самостоятелно.

За Овен – запалка или глог: Стихията на овните е огънят, така че една запалка може да бъде прекрасен подарък за тях, както и качествен амулет. Задължително е да има фигурка или картинка, изобразяваща овен, а не овца, да е от неръждаем метал. Ако искате да бъде украсена с камъни, то най-подходящи са рубините и елмазите. Ако решите да го направите самостоятелно, най-подходящото време е утрото, като след направата му трябва да го оставите за няколко минути на слънце, за да се зареди с енергия. Сред растенията най-подходящ амулет е глогът.

За Телец – меден бик и люляк: Бикът е символ на изобилието, а медта е метал, от които, според поверието, демоничните сили бягат. Камъните, които закрилят телците, са сапфир, ахат, опал и изумруд. За техните амулети не е задължително да бъдат непрекъснато носени. Клонка от люляково цвете или негова картина също изпълнява ролята на амулет.

За Близнаци – чаши, еднакви предмети и нарциси: Всичко, което има двойнствена природа, може да послужи като амулет за близнаците. Това могат да бъдат еднакви химикалки или чаши – важното е да бъдат от сребро, украсени с планински кристали. Цветето, което защитава близнаците, е нарцисът.

За Рак – сребърна гривна и бели цветя: Ракът може да бъде защитен от сребърно бижу, инкрустирано с лунен камък, изумруд или рубин, както и с малка фигурка на рак. Тъй като Луната е покровителка на този зодиакален знак, е важно амулетът да бъде направен при пълнолуние и да бъде потопен във вода. Всички цветя с бели цветове защитават раците – лилии, жасмин, орлови нокти и други.

За Лъв – плюшена играчка и божур: Подобно на овена стихията на лъва е огънят. Така че всичко, което напомня за нея, е пазител на лъва. Неговата фигура е лъв и всяка плюшена играчка-лъв може да е амулет за представителите на тази зодия. Важното е да е златиста, тъй като това е цветът-покровител на лъва. Растенията пазители са божурът и календулата.

За Дева – пръст и мак: Този амулет е най-добре да го набавите сами. Тъй като стихията на тази зодия е земята, почвата е най-ефективният щит за тях. Магическата сила се засилва, ако е донесена от свещено място. Сред цветята макът е най-верният пазител на девата.

За Везни – везна и роза: Везните са знак, които обича баланса и често претегля, така че везна или кантарче е най-подходящият талисман за тях. Те са въздушен знак и всеки предмет, които препраща към въздуха, може да бъде използван за амулет – например въздушни балони. Техните растения са розата и теменугата.

За Скорпион – нови дрехи и хризантеми: Всеки нов тоалет, зареден с положителни емоции, може да бъде талисман за скорпионите. Препоръчително е дрехите да са по-сексапилни, защото скорпионът е знакът на съблазънта. За тях се препоръчват божурите, хризантемите и карамфилите.

За Стрелец – подкова и метличина: Символът на този знак е кентавърът. Както статуетка, изобразяваща този символ, така и подкова или лък и стрели, които са неизменни атрибути на стрелеца, служат за амулет. Стихията им е огънят, но не този идващ от слънчевите лъчи. При тях се търси огън от камина, дори от електрически уред. Най-подходящото време за изработване е през нощта. Техните покровители сред растенията са полските цветя.

За Козирог – гранит и бръшлян: Изработката на този амулет е много трудна заради сложното изображение на зодиакалния знак. Ако го купувате за подарък, обърнете внимание на неговата изработка. Трябва да е направен от камък‚ калдъръм‚ гранит‚ баластра или други твърди земни субстанции, които са късметлийски за козирозите. Бръшлянът‚ хмелът и пелинът са растенията-талисмани на тази зодия.

За Водолей – оловна фигура и вентилатор: Стихията на тази зодия е движещият се въздух. Затова е важно вентилаторът или климатикът, които им подарите, да работят безотказно. Ако предпочитате фигури, то най-добре тя да е от олово и да изобразява съд с изтичаща вода, украсен с опали.

За Риби – риби и незабравки: Най-подходящият домашен любимец и в същото време амулет за зодия риби е аквариум с рибки. Той събира стихията на рибите – водата и техният знак – самите риби. Фигурките на риби също могат да се използват за амулет. Важно е едната да е златна, а другата – сребърна и да са украсени перли.