Какво представлява атлежър тенденцията?

Атлежър е тенденция, която беляза изминалото и настъпващото десетилетие, но като че ли става все по-актуална. Що е то атлежър и възможно ли е да сте почитател на този тренд, без дори да го подозирате?

 

Що е то атлежър?

Все по-натовареното ежедневие и животът в големите градове изведоха на преден план удобството в модата. Но този комфорт не трябва да е на цената на добрия вкус и стила. Атлежър е тенденция, която събира в себе си стил и функционалност.

При атлежър се размива границата между дрехите, които бихте носили, докато спортувате, и тези, които бихте облекли в ежедневието. При обувките спортните модели все по-често изместват високите токчета. Атлежър тенденцията следва принципа “Имам един живот и искам да го изживея в удобство”.

Думата атлежър вече има официална дефиниция: “небрежно облекло, създадено, за да бъде носено както за тренировки, така и в ежедневието”

Атлежър дрехите са непретенциозни, но изглеждат шик и женствени. Най-голямото им предимство е удобството. Атлежър съчетава в себе си елементи от спортното облекло и ежедневните дрехи.

Тази тенденция следва промяната на нагласите в обществото – все по-натоварените графици, засиления интерес към здравословния начин на живот и все по-толерантната към всички вкусове мода.

Свързано изображение

Как да носите атлежър тенденцията?

Дори да не сте най-големия почитател на тенденциите, може би следвате атлежър стила интуитивно, без да го съзнавате. Комбинирайте любимите си високи токчета или кожено яке със спортен сутиен и йога клин.

Този тренд не е подходящ за официално събитие, но е идеален за излизане с приятели или обикновен ден в офиса (ако нямате дрескод разбира се).

Можете да бъдете много креативни с аксесоарите и бижутата – шапка с козирка, семпли гривни и огърлици, стилни слънчеви очила.

Свързано изображение

Правила при носене на атлежър

  1. Комбинирайте атлежър с дрехи в свой стил, създавайки уникален стил за себе си
  2. Обличайте се според сезона
  3. Смесвайте различни материи – деним и кожа със спортни материи
  4. Никога не забравяйте аксесоарите
  5. Елегантната раница е чудесен завършек за почти всяка атлежър визия
  6. Бъдете внимателни и не носете прекалено много разноцветни принтове