Какво да направите преди сватбата, за да имате безупречна визия?

ГОЛЕМИЯТ ДЕН вече е ограден в календара ти и сега е времето да разпределиш правилно разкрасителните си процедури, за да е гарантирано, че ще си най-неустоимата булка на всички времена! Това удобно ръководсктво ще ти помогне в планирането на задачите от осмия месец преди сватбения ден до самото събитие.

Направи перфектния сватбен план, за да си най-готнината булка на всички времена!

 

 

8 месеца по-рано

Направи своя фитнес план. Правилното хранене и редовните упражнения ще те предпазят от катастрофална диета в последния момент! Ще ти се отрази зле 2 седмици преди сватбата да преминеш на режим драстично и скоростно отслабване, така че колкото по-рано започнеш да работиш за перфектната си фигура, толкова по-добре!

Консултирай се със своя колорист. Ако искаш да изсветлиш с няколко тона косата си или просто мечтаеш за някаква промяна, сега е момента! Плавното преминаване от един цвят в друг е по-щадящо за косата, а и в случай, че не се харесаш, ще имаш време да върнеш предишния си цвят. След като веднъж се спреш на перфектния нюанс, лесно може да го поддържаш до сватбата.

 

Козметични интервенции. Запълване на бръчиците по челото с ботокс? Започни процедурите навреме, а не ги оставяй за последния момент! За ботокса, например, са необходими няколко дни, за да може да се възстановиш, той трае около 6 месеца, така че ще може да си сигурна в резултата, мястото и дерматолога за втората процедура преди сватбата. Ако не разполагаш с достатъчно средства за две процедури, направи само една през 5-6 месец преди сватбата.

6 месеца по-рано

Посети фризьора си. Не прави драстични промени преди сватбата си! Просто определете желаната форма, която целите за сватбения ден, за да може постепенно да я постигнете. Изравняване на пластовете или на бретона с останалата коса? Сега е момента да започнеш този процес.

Фото или лазерна епилация. Необходими са няколко процедури за добър резултат, както и време между самите процедури, така че 6 месеца преди сватбата е добро време да започнеш.

 

 

Режим “грижа за кожата”. Отнеси се сериозно към състоянието на кожата си – това е едно от най-важните неща, за да изглеждаш перфектно и не се задоволявай само със стандартните грижи, които полагаш. Почиствай, тонизирай и хидратирай кожата си два пъти на ден и два пъти седмично я ексфолирай! Това ще помогне да предотвратиш евентуалните последствия върху кожата от натрупания стрес по време на планиране на сватбата.

4 месеца по-рано

Удължи миглите си. Ако не искаш в сватбения ден да си с изкуствени мигли, сега е моментът да започнеш с подхранването им! На пазара вече има супер качествени продукти, които ще ти помогнат да придобиеш този магичен поглед и най-накрая да се сдобиеш с естествени дълги и гъсти мигли.

 

Равномерен тен. Ако с времето си придобила някакви пигментни петна в резултат на неправилно излагане на слънце, сега е моментът да се разделиш с тях. Консултирай се с дерматолога си и изгответе план и метод за премахване на кафявите петна за кристално ясен тен.

Пробен грим и прическа. Тъй като трябва да ангажираш предварително гримьора и фризьора, е по-добре това да стане максимално рано, за да си сигурна, че си намерила точните хора. Започни с пробния грим и прическа навреме, за да може да реагираш, в случай, че не си доволна. Не се притеснявай да изразиш мнението си на момента и нещо, ако не ти хареса, да си искрена. Все пак това е най-важния ден в живота ти и снимките остават завинаги, така че пробвай различни варианти!

3 месеца по-рано

Дълбоко почистване. Време е за посещение при козметик , ти избери дали ще заложиш на химичен или друг вид пилинг, който да премахне мъртвите клетки, процедура, която да почисти в дълбочина кожата ти и да покаже нейния блясък и здрав вид!

Избери формата на веждите. Искаш естествено изглеждащи плътни вежди? Започни оформянето им по-рано, като избереш ърво формата, която отива на лицето ти. Премахвай само излишните косъмчета, като за запълване на празните участъци може да си помогнеш отново със специален серум за растеж.

2 месеца по-рано

Тест на спрей тен. Ако искаш да си с един фин естествен блясък на сватбения ден, резервирай предварително тестов спрей тен. Така ще си го изпробвала и ще знаеш точно какъв нюанс да избереш за сватбата. Не забравяй старателно да ексфолираш тялото си преди това, за да премахнеш мъртвите клетки и да получиш един равномерен тен!

Освежи усмивката си. Независимо дали ще се довериш на професионалист или ще използваш ленти в домашни условия, погрижи се за ослепителната си усмивка за сватбения ден! След процедурата само трябва да поддържаш резултата с подходяща паста за зъби.

Един месец по-рано

Последно почистване на лицето при дерматолог.

Две седмици преди сватбата отиди на фризьор, за да освежиш цвета на косата, както и формата.

Оформи веждите си финално, за да може преди сватбата да премахнеш само излишните косъмчета.

Една седмица по-рано

Ако за сватбения ден искаш още по-магнетичен поглед, сега може да отидеш на процедура за вграждане на мигли. Дългият престой по време на поставянето си заслужава!

 

Два дни по-рано

Епилация. В случай, че си се отказала от лазерната или фотоепилация, сега е времето за кола маска, за да може зачервяванията да преминат. Не забравяй да я направиш преди спрей тена, за да не си отиде той заедно с косъмчетата!

Направи своя тен два дни преди сватбата, за да има време да се развие и да достигне най-добрия вид! Преди това ексфолирай тялото и лицето, като използвай по-нежен ексфолиант за лицето си.

Отиди на маникюр и педикюр. Избери дълготраен вариант, за да остане непокътнат и през медения месец!

 

Използвай блясък за коса. Два дни преди сватбата процедурата ти гарантира супер лъскава и блестяща коса.

Ден по-рано

Огледай кожата си за неприятни изненади. Стресът може да предизвика появата на пъпки, а ти най-малко имаш нужда от това! Ако това се случи, се обади на твоя дерматолог.

Спи по гръб. В нощта преди сватбата се увери, че спиш по гръб и леко повдигната. Така няма да се събудиш с подутини под очите.

 

ДЕНЯТ

Сложи си компрес на очите, за да премахнеш евентуалното подпухване. Шансовете да не си спала преди сватбата са големи!

Хидратирай кожата си като освен задължителния крем, пиеш и повече вода.

Опитай се да се отпуснеш с успокояващ аромат. Ако се чувстваш тревожна, нека около теб има ванилия или лавандула, които ще свалят напрежението.