Какви рокли не бива да обличате за сватбата на ваша приятелка

Дрескодът за сватбите става все по-либерален през годините, а модните изцепки – по-многобройни и натрапчиви.

Разбира се, че е прекрасно да имаме свободата да изразяваме себе си чрез визията си. В стремежа си да получим внимание обаче рискуваме да изместим светлината на прожекторите от влюбеното бъдещо семейство, което всъщност придава смисъл на целия празник.

Когато избираме рокля за такъв повод, има няколко неписани правила, с които непременно трябва да се съобразим. Вижте кои са роклите, които в никакъв случай не трябва да обличаме на сватба, в нашата галерия.

Бяла рокля

Съгласни сме, че този цвят е много красив и перфектно се връзва с карамеления ти летен тен. Днес обаче има място само за една бяла рокля и това е тази на булката. Вместо това изберете модел в бледорозово или бебешко синьо.

Обикновена ежедневна рокля

Дори сватбата да не е толкова официална, изборът на небрежен тоалет показва несериозно отношение към повода.

Дънкова рокля

Да, говорим за дънковия плат като цяло.

Рокля без презрамки

Разбира се, нямаме нищо против този модел рокля. Включихме я в списъка, за да ви напомним, че е редно предварително да проучите как ще протече церемонията – ако тя включва сключване на църковен брак, непременно вземете си себе си шал, с който да покриете раменете си, преди да влезете в храма.

Официална рокля

Вече споменахме, че не е препоръчително да неглижирате официалния дрескод. Тук подчертаваме, че не е добре и да се хвърляте в другата крайност. Не се опитвайте да изпъкнете с авангардни решения като това, да облечете дълга сатенена рокля на градинско парти.

Спортно-елегантен панталон

Ако решите, че ще се чувствате по-добре в панталон, заложете на официален модел с ръб в съчетание със сако и риза. В противен случай рискувате да изглеждате твърде небрежно.

Рокля, която не оставя нищо на въображението

Тук говорим за правилно настроен морален компас. Всяка прекалено висока цепка, дълбоко деколте, мрежеста или прозрачна матери не е добре дошла, освен ако не искате да оставите лошо впечатление.