Какви книги препоръчват известните жени

Успешните хора знаят, че желанието за учене е водещо по пътя към успеха. Те никога не се уморяват да търсят нови перспективи. Независимо дали сте фенове на художествена, или професионална литература, всяка прочетена книга е стъпалце нагоре. Бил Гейтс например чете по една книга седмично, което е съвсем постижимо, ако отделите 20-30 минути за четене на ден. В случай, че се нуждаете от малко вдъхновение, ето няколко любими книги на успешните жени.

1. Емили Вайс, основател на Into The Gloss
Емили е главен изпълнителен директор и основател на Glossier и Into The Gloss. Преди известено време тя бе моден асистент във Vogue и активен блогър. Книгата, която тя препоръчва, е „Shoe Dog“ от Фил Найт. Произведението проследява пътуването на Nike – от основаването на марката до превръщането й в една от най-разпознаваемите марки на двадесет и първи век.

 

2. Тайра Банкс, предприемач
Тайра Банкс е известна с кариерата си на модел, но през последното десетилетие тя се доказа и като успешна бизнес дама – създател, водещ и изпълнителен продуцент на формата The next top model. Книгата, която тя препоръчва, е „Negotiation genius” от Дийпак Малхотра и Макс Х. Базерман. Написана от двама лидери в сферата на висшето образование в Harvard Business School, тази книга е пълна с полезни навици и стратегии, които да ви помогнат да преговаряте.

 

3. Джесика Алба, основател на The honest company
Джесика Алба започва кариерата си като международно известна актриса, но по-късно става един от основателите на The Honest Company. Нейната компания вярва в прозрачността и екологично чистите продукти за дома и личната грижа. За да бъде най-добрата в това, което прави, тя чете много бизнес книги. По-специално е фен книгите на Сет Годин, затова препоръчва „Purple cow”. Освен че ще ви научи как да продавате каквото и да било, той ще ви вдъхнови да подходите към бизнеса и кариерата по нов начин.

 

4. Джен Аткин, основател на OUAI
Джен Аткин е едновременно фризьор на знаменитостите и основател на международната компания за продукти за коса Ouai. Освен че се грижи за прическите на всички членове от клана Кардашиян, тя работи усилено, за да гарантира, че всеки продукт, който пусне в продажба, следва посланието на марката. Книгата, в която се кълне, е „The Career Code“ на Хилари Кер и Катрин Пауър.