Каква шапка да носим според формата на лицето?

Tемпературите до края на годината няма да стават по-високи, но за да не губим настроението си заради времето навън, Наталия от видео канала на Vbox7 Natali’s Beauty ни съветва да се обличаме топло и уютно.

А защо не и да добавим аксесоар, който ще ни накара да се почувстваме по-стилни в студа!

Такова не само красиво, но и необходимо допълнение е шапката. Ако не обичате да носите такава, може би edna от причините всъщност е, че не сте намерили правилния тип, който отива на вашето лице.

Кръгло лице

На кръгло лице отиват шапки тип федора, бере или трилби. Залагайте на модерните барети и избягвайте шапки, които застават плътно по главите ви и скриват изцяло челото ви.

Овално лице

Дамите с овално лице са щастливки, защото на тях им стоят всички модели шапки. На него отиват както капела, така и трилби, клош и др. Избягвайте шапките с големи помпони.

Продълговато лице

За тези от нас, които имат издължено лице, е добре да наблягаме на модели тип капела, които балансират и придават по-овален облик на лицето. Можете да се спрете и на асиметрично поставена на една страна барета – избягвайте обаче геометричните форми по шапките.

Квадратно лице

Ако лицето ви квадратно, спрете се на модели със заоблена форма тип клош. Добре е да избягвате шапки с широки козирки, тъй като те подчертават острите черти на лицето и ефектът се превръща в дефект. Залагайте на по-леки цветове, които оптически приковават вниманието върху себе си и омекотяват чертите на лицето ви.

Триъгълно лице

Съвет: избирайте шапки, които напълно покриват челото ви. Носете малки аксесоари или украшения върху шапката, а ушанката – с вързани на върха наушници.

Избягвайте: плътно прилепнали шапки и такива с широка периферия. Обиколката на шапката никога не трябва да е по-широка от скулите ви.