Идеи за коледен маникюр

Избра ли какъв ще бъде коледният ти маникюр? Ако отговорът е “не”, можеш да си откраднеш няколко интересни и оригинални идеи от нас, с които ти гарантираме, че ще обереш овациите и няма да останеш незабелязана.

В търсене на най-доброто от най-доброто решихме да сверим мнението си с професионалистите. И ето какво ни казаха те за тенденциите във формата, дължината, цвета на твоята визитна картичка – маникюра.

Разговаряхме с маникюриста Таня Гулева, собственик на Vizzia nail art studio, която ни сподели какви са тенденциите при маникюра тази зима и ни даде някои насоки в избора на цвят, форма и дължина на ноктите.

Тази зима късите нокти отново се връщат на челната позиция в списъка с модни тенденции. Най-подходящата форма за тях е кръглата или пък квадратната. При кръглата добрата новина е, че дори и да счупиш някой от ноктите си, винаги можеш да жертваш част от дължината му, за да възстановиш формата. Квадратната е по-трудна за поддържане, тъй като ъгълчетата на нокътя често се чупят или цепят, но пък стои фантастично.

 

Дългите нокти не остават по-назад. Най-желаната форма при тях е бадемовидната. Названието ѝ идва от формата на бадема, която е заоблена от единия край и заострена от другия.

 

По отношение на цветовата гама, разбира се, червеният цвят отново си остава класика в жанра и е сред най-предпочитаните. Нюансите му могат да варират от най-ярките до най-тъмните, а блясъкът е задължителен елемент.

 

Зеленият цвят постепенно навлиза в класацията на актуалните тенденции и също се превръща в предпочитан сред дамите. Тук не става въпрос за крещящото зелено, а по-скоро за онова нежно и стилно маслено зелено, което е идеално за студения сезон и се съчетава с всяка дреха.

 

Акцентът с елемент на плетка на пуловер върху нокътя е истински хит. Плетката не само е оригинална, но и изключително нежна.

 

Какво чакаш? Запиши си час за маникюр още сега и се впусни в света на коледните приключения. Създай собствена приказка върху ноктите си и бъди в крак с най-новите тенденции.