Идеи за бърз и лесен маникюр у дома

Грижата за ноктите и оформянето на маникюра в домашни условия не е лесно. Изисква се поне малко сръчност и голямо търпение. Въпреки уроците и съветите на приятелки и специалисти, много дами сякаш са с две леви ръце и никога не са доволни от крайния резултат. Ето защо предпочитат да дадат пари и да отидат на маникюрист, вместо да се напрягат излишно вкъщи.

Хубаво е един път в месеца да се поглезите и да си запишете час за маникюр или педикюр. Но има случаи, в които се налага да действате бързо и да се лакирате сами, за да не се изложите, отивайки на по-специално събитие. Ако не ви бива в сложните декорации, то не се притеснявайте. Има специални лакове и пудри, които са създадени точно за такива като вас. Те се поставят лесно и ще придадат на ноктите ви вида, който търсите.

Ето 3 идеи за бърз, но стилен маникюр, който да направите у дома:

 

С напукващ ефект

Лаковете в различни цветове, които след нанасянето им все едно се „разпукват“ върху нокътя, бяха на мода преди няколко години. Въпреки това, стига да подберете по-стандартен нюанс, ефектът ще ви свърши работа за повода, който имате.

За да си направите такъв маникюр, трябва да си изберете лак за основа. След като пластът изсъхне, нанесете дебел слой от напукващия лак и изчакайте. Така след като се появят въпросните пукнатини по плочката, те ще бъдат с цвета на основата, която сте подбрали.

След 1-2 минути лакът ще изсъхне и може да прибегнете към слагането на топ лак за по-голяма устойчивост.

 

С ефект котешко око

Когато се появиха за първи път, лаковете с магнитен ефект бяха доста скъпи. Сега може да си купим качествен за 4-5 лв., при това ще се ползва дълго време.

Съдържащ микроскопични магнитни частички, лакът се нанася върху нокътя. С помощта на магнитен апликатор, който се допира близо до плочката, се получава ефекта на котешко око. Въртейки го на различни страни, можем да получим нестандартни форми като ленти, звездички и други.

 

С огледален ефект

Блестящите пудри за нокти бяха хит на 2018 г. В началото ни се струваше супер странно как може да се лакираме с черен лак и отгоре да поставим прах, който ще направи нокътя като огледало.

И докато в началото въпросните кутийки, които приличат на сенки за очи, бяха твърде скъпи, сега може да си ги купим от някои чуждестранни сайтове за почти без пари. Те са на различни цветове и грамажи, като се продават заедно с апликатор.

Единственото, което трябва да направите, е да поставите основа в черно или друг по-тъмен нюанс (за по-добър ефект), да изчакате да изсъхне, след което да топнете апликатора в праха и да разтъркате отгоре. След като нокътят получи огледалния ефект, може да „запечатате“ с топ лак.