Идеи за бърз и лесен грим

Когато се налага да си направим бърз грим, трябва да проявим малко хитрост.

Има грим трикове, за които е доказано, че спестяват време. Целта е не да правим нещо сложно, а с няколко бързи движения да придадем на лицето свеж вид и да акцентираме чертите си.

Споделяме с вас няколко изпитани идеи за бърз грим, който изглежда съвършено:

 

1. Мацнете фон дьо тен или малко коректор под очите, около ноздрите, върху брадичката, челото или където виждате зачервявания. Не губете време да покривате цялото лице.

 

2. Използвайте един бронзиращ продукт за всичко. По-тъмната пудра можете да нанесете под скулите, леко докосване – на върха на носа и по слепоочията. Същия продукт използвайте и върху клепачите.

 

3. Възползвайте се от BB кремовете. Открийте продукт, с който кожата ви се чувства добре и който съответства перфектно на вашия тен. BB кремът едновременно хидратира и защитава кожата и изравнява тена, прикривайки петънцата и зачервяванията.

 

4. Ако имате още една-две минути, опушете окото с малко черен молив. Нанесете го по ръба на горния клепач и леко блендирайте с малка четка.

 

5. Опознайте собственото си лице. Набележете най-явните 1-2 проблема, с които обикновено трябва да се справите. Например тъмни кръгове около очите, рехави вежди, блед тен… В зависимост от това каква е спецификата на кожата и лицето ви, винаги започвайте точно с тези неща, за да можете бързо да приключите с основното.

 

6. Купете си една “дневна” спирала за мигли. Тя трябва да ги разделя и да им придава цвят, но без да ги сплъстява и без да покрива прекалено плътно. Сутрин ще можете да я нанасяте бързо с едно-две движения.

 

7. Малко черна спирала за мигли + руж в естествен прасковено-розов нюанс е бърза и лесна комбинация, която моментално придава на лицето по-поддържан вид. И отнема не повече от две минути.

 

8. Заменете червилото с полупрозрачен глос в нежен естествен нюанс, или с балсам, който придава лек цвят. Нямате нужда от огледало – можете да ги нанесете дори в движение.

 

9. Последният ни съвет не е за грим, но ви го споделяме, защото също е супер лесен, но с видим ефект. Вместо на сутринта, нанесете сух шампоан вечерта преди лягане. Така продуктът ще има достатъчно време да попие излишното омазняване и ше се събудите с по-чиста на вид и по-обемна коса.