Знаци, че сте пристрастена към пазаруването на дрехи

Няма нужда да търсиш оправдания пред себе си за всяко влизане в магазина, но определено всяко нещо, когато премине границите на нормалното, е вредно. Замисли се докъде би стигнала, за да имаш мечтаната чанта или колко време прекарваш в обиколки на магазините или тършуване в модните сайтове!

1. Дори след няколко чаши вино можеш с лекота да рецитираш номера на кредитната си карта!

2. В дъното на чантата ти има касови бележки, достатъчни да облепят целия апартамент. H&M, Mango, Starbucks – успяваш да си купиш нещо, където и да отидеш!

3. Сърфирането в интернет и ровенето в телефона винаги се превръща в търговска възможност. Любимите ти онлайн кошници за пазаруване заслужават всекидневното ти внимание.

4. Представата ти за забавна петък вечер е да си стоиш у дома и да проследяваш пратката с най-новите си онлайн покупки.

5. Плановете за вечеря не са приоритет, когато на вратата ти те чака кутия от Fashiondays. Предпочиташ да прекараш вечерта с новите си обувки.

6. Може да имаш отделен e-mail адрес, посветен изцяло на последните съобщения от любимите си брандове и шопинг дестинации.

7. Имаш възможност да харчиш парите си навсякъде. Дори бързо отскачане до кварталната аптека се превръща в шопинг екскурзия.

8. Мозъкът ти преминава веднага в режим на атака, когато чуеш думата „разпродажба“.

9. Когато някой спомене предстоящ празник, първото нещо, което си мислиш е какво да подариш на себе си.“Няма ли нов кашмирен шал да е перфектното допълнение към визията ти за 1 май?“

10. Кредитната ти карта има повече упражнения от теб самата.

11. Имаш два отделни гардероба – дрехи, които носиш и такива „за всеки случай“.

12. Някои от най-близките ти приятели са продавач-консултантите в мола.

13. Практически няма място за повече дрехи в апартамента ти, но все още се събуждаш всяка сутрин с мисълта „Нямам какво да облека“!

14. Способна си да стигнеш докрайности, за да оправдаеш всяка своя покупка! „Следващият месец ще ям само евтини полуфабрикати, но ще имам тази чанта!“

15. Няма значение колко пъти си се опитвала да спазиш разпределението на месечния си бюджет – винаги, когато сърцето ти спре, заради ново вдъхновение в магазина, се стига до прокарването на кредитната карта с чувство на истинска удовлетвореност.