Зеленият чай помага при косопад

Огромен брой жени в днешно време страдат от косопад. Като най-чести причини за това се посочват стреса, непълноценното хранене и хормоналните проблеми.

И вие ли страдате от оредяваща коса? Тогава преди да посегнете към специалните шампоани, лосиони и таблетки, опитайте една изключително простичка и много полезна за цялото тяло рецепта.

Това е зеленият чай. Пийте по няколко чаши от него дневно и в допълнение към това изплаквайте косата със зелен чай след всяко измиване. Това може значително да подобри състоянието на кожата на главата и да заздрави косъма.

Защо зеленият чай помага при косопад?

Едната причина е съдържанието на кофеин в зеления чай, който стимулира микроциркулацията на скалпа и подобрява оросяването на корена на косъма.

Зеленият чай съдържа и антиоксиданти, които подобряват здравето на скалпа, има и противовъзпалителни свойсва. Пиенето на зелен чай също помага, защото намалява нивата на хормона DHT (дехидротестостерон), който е сред честите причинители на косопад.

За изплакване на косата:

Пригответе запарка от три пакетчета зелен чай в половин литър вода. Изплаквайте с хладката запарка косата след всяко измиване.