За какво спорим най-често с половинката си по време на празници?

Остава месец до може би най-чаканите празнични дни в годината – Бъдни вечер и Коледа. Любимото ни време от годината, когато прекарваме време с близките си и се радваме на споделените щастливи мигове заедно. Но наред с тези приятни емоции има и едни не толкова светли чувства, а именно – споровете с партньора ни. Празничната подготовка понякога изважда и не толкова щастливи емоции и може да доведе до създаване на известно напрежение в семейството.

За какво се караме най-често? Вижте в текста.

 

Къде ще прекараме празниците

Едва ли има двойка, която да не е провела поне един път този спор, а именно къде ще прекараме празниците – при твоите или при моите родители? Много често никой не иска да отстъпи и това неминуемо води до разгорещени дискусии и дори кавги. А както винаги, разковничето е във взаимния компромис.

 

Колко пари да изхарчим за подаръци

Всички знаем, че разходите през декември са много повече и е разбираемо – всеки иска да направи запомнящ се подарък на близките си. Но когато сме семейни и разполагаме с общ бюджет, трябва да се съобразяваме и с мнението на половинката ни. А темата с определените пари за подаръци е сред важните, които трябва да се обсъдят, но по възможност без драми и кавги.

 

Колко подаръка да купим на децата

Често двойките имат спорове относно количеството играчки, които децата да получат за Коледа. За някои хора Коледа е времето да кажем „Да“ на желанията на децата, особено ако през годината сме ги ограничавали значително в покупките на играчки и подаръци. Други споделят мнението, че купуването на много подаръци разглезва децата и няма възпитателна сила. Ако и вие с половинката ви сте на различни мнения, трябва да опитате да намерите консенсус, без да разваляте предстоящите празнични дни.

 

Какво ще правим на Нова година

Някои казват, че противоположностите се привличат, но това не им се отразява добре по празници, тъй като желанията им тогава често са коренно различни. Единият иска да остане вкъщи, да се радва на домашния уют и да се забавлява с телевизионната програма, докато другият партньор иска да излезе, да е с хора навън, на заведение или някъде другаде, но не и у дома. Не са рядкост подобни спорове и отново стигаме до момента с компромиса, който е от огромно значение в една връзка.

 

Колко време ще прекараме с роднините

Не всеки обича да прекарва празниците си с роднините на своята половинка в живота, но често се налага, за да се запази мирът в семейството. И все пак, една от темите, които се обсъждат всяка година е колко време ще прекараме с тях.

 

Кои филми да гледаме

Коледните празници са така дълго чакани и жадувани – повече време за нас, повече време за любимите ни хора и в приятна, домашна обстановка. Един от тези безценни мигове е просто да седим с любимия човек, удобно настанени на дивана и да гледаме приятен филм. Дотук добре, но често двойките спорят именно за филма, който да гледат заедно. Забравете глупавите спорове, направете взаимен компромис и се насладете на времето заедно. Ако не е възможен компромис, изгледайте два филма – според вкуса на всеки един.

 

Кой ще кара колата

Какво са празниците без хубаво вино? Всички искат да се насладят на приятната му магия, но ако сме с колата, остава въпросът кой ще кара на прибиране? За да избегнете споровете най-добре използвайте услугите на друг вид транспорт и си спестете негативните емоции и главоболия.