Защо трябва да използваме нощен крем за красива кожа?

Не глезотия, а необходимост

Точно така! Нощният крем е не обикновена прищявка, а важна стъпка за красотата на лицето ни. В голяма степен неговото действие се подчинява на законите за биоритмите. А според тях кожата много бързо и лесно се възстановява именно във времето, когато спим и тялото ни е в покой.

Тоест, в периода между полунощ и 5 часа, тя става по-податлива, възприема активните съставки и подхранващите вещества по-пълноценно и се възползва максимално от крема, който сме нанесли, извличайки най-доброто от съставките му.

 

Кога да започнем

Дерматолозите нямат точен отговор на този въпрос, но преобладават мненията, че е най-добре нощните грижи за кожата да стартират след навършване на 30 години. Има обаче едно важно условие – кремът трябва да е задължително съобразен с индивидуалните потребности на всяко лице, за да има наистина ефект.

Що се отнася до самото нанасяне, то перфектното време за това е не непосредствено преди лягане, а в часовия диапазон между 18 и 23 ч. Така е сигурно, че кремът няма да бъде буквално избърсан върху възглавницата.

Задължително се поставя върху добре почистено лице. Дори да сме много уморени, отстраняването на грима и натрупаните замърсявания от деня е процедура, която в никакъв случай не бива да пропускаме или пренебрегваме. Кремът, нанесен върху непочистена кожа, не само няма ефект, но може да се отрази негативно (например да запуши порите).

 

Как да го изберем

Има няколко общи правила, по които можем да се ориентираме при избора. За по-младата кожа е достатъчно кремът да бъде хидратиращ, докато по-възрастната има необходимост той да притежава и подхранващи свойства. Зрялата се нуждае от продукт с антиейдж ефект, такъв, който да повдига лицевия контур и да спомага за регенерирането на кожата. В същото време трябва да се съобразим и с типа кожа – дали е мазна и склонна към акне или суха и силно дехидратирана. И нещо важно – в никакъв случай не чакайте първите бръчки, за да започнете борбата с тях. Нощните антиейдж кремове са добра превенция, за да отдалечите появата им.

 

 

Нашият избор

Revitalift Laser Renew Night Cream на L`Oréal e перфектният вариант срещу бръчки и за цялостно стягане. Той е допълваща грижа към дневния Revitalift Laser Renew. Освен, че коригира вече съществуващите бръчки, нощният крем изглажда кожата на повърхността и подобрява нейната бариерна функция през нощта.

Идеята на тази серия на L`Oréal е да даде практичен отговор на лазерната терапия, но в домашни условия. Това е грижа с 2 високо концентрирани съставки: 3% Pro-Xylane и фрагментирана хиалуронова киселина.

Тази хиалуронова киселина има свойството лесно да прониква в кожата, да възстановява тъканите в дълбочина и да коригира бръчките.

Съставката Pro-Xylane от своя страна уплътнява кожата и подсилва поддържащата тъкан. Освен това стимулира производството на естествени тъкани за запълване на обема и така преобразява видимо лицето. Всъщност подобрението се забелязва още след първата седмица на употреба.

Revitalift Laser Renew Night Cream има изключително фина текстура, което прави нанасянето лесно, без да утежнява кожата. Резултатите след събуждане сутрин са наистина впечатляващи: свежа, отпочинала и сияйна кожа, повдигнат контур, по-слабо изразени фини линии и бръчки, гладка и още по-красива кожа.